NB I

Jó irányba változtak

Rodenbücher István szerint felkészülten várja csapat a Ferencváros elleni bajnoki rajtot.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kezdődik! Hétvégén ismét bajnoki fordulót rendeznek az NB I-ben, a Lombard Pápa például a Ferencváros együttesét fogadja vasárnap a Perutz Stadionban. A bakonyiak múlt héten már megmérkőztek a fővárosiakkal a Ligakupa-negyeddöntőben, akkor a Fradi diadalmaskodott 3-1-re. Rodenbücher István nem is olyan régen még a zöld-fehérek mezét viselte, manapság viszont már a pápaiak sikereiért harcol. A 29 éves hátvéd a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, igaz, hogy a felkészülés alatt felemás eredményeket értek el, de a bajnoki mérkőzés azért más kategória.

– Hogyan értékelné a csapat felkészülését?
– Úgy érzem, hellyel-közzel sikerült elvégeznünk az eltervezett munkát – kezdte Rodenbücher István. – Habár mi nem mentünk külföldi edzőtáborba, itthon azért teremben, vagy műfüvön az alapozás érdemi részét végrehajtottuk, rengeteg edzőmeccset játszottunk, úgyhogy felkészültünk a bajnoki rajtra.

– Mi az oka, hogy a csapat elég hektikusan szerepelt a felkészülési mérkőzéseken?
– Valóban eléggé össze-vissza játszottunk a tél folyamán, de azt azért látni kell, hogy kétszer ugyanolyan összeállításban szinte nem is léptünk pályára, tehát ez még a próbálgatások ideje volt. Az erősebb csapatok ellen eredményesebbek voltunk, a Slovan Bratislavát is legyőztük például, de a többi meccsel sem volt nagy probléma, megvoltak a helyzeteink, csak éppen kimaradtak.

– A közvetlen vetélytársak, a Pécs és a Kecskemét jelentősen átalakultak a télen. Nem tartanak tőle, hogy jóval erősebbek lehetnek, mint ősszel?
– Mi elsősorban a saját csapatunkkal foglalkozunk, bár persze figyelemmel követjük az NB I változásait. Ki-ki saját lehetősége szerint próbált igazolni, a Pécsbe valóban minőségi játékosok érkeztek, de szerintem a Kecskemét a nevek alapján nem lett erősebb. Mi is erősödtünk télen, tehát úgy gondolom, jó irányba változtunk.

– Hogy várják a Ferencváros elleni nyitányt? Múlt héten a Ligakupában már megmérkőzhettek a zöld-fehérekkel.
– Én azon a találkozón eltiltás miatt nem szerepeltem, és mivel betegséggel is küszködtem, nem is utaztam el az Albert-stadionba. Azonban a társak meséltek a találkozóról, és elmondták, hogy nem játszottunk alárendelt szerepet, jóval szorosabb is lehetett volna. Mondjuk egy bajnoki úgyis teljesen más, mint a Ligakupa, ráadásul hazai pályán erősebbek is vagyunk, bízom benne, hogy az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és jó meccset sikerül játszani a zöld-fehérekkel.

– Egyre népesebb a Lombardnál azon játékosok tábora, akik már szerepeltek a Ferencvárosban. Önnek milyen élményei vannak a Fradiról?
– Csodás évet töltöttem az FTC-nél, igaz, a második évemben szinte szóhoz sem jutottam, így jobbnak láttam váltani. A csapat azóta rendesen kicserélődött, zömmel légiósokra építenek. Maga az élmény, hogy a zöld-fehérek játékosa lehettem, hatalmas, úgyhogy csak ajánlani tudom, akinek lehetősége van, az próbálja ki milyen a Fradi-mezében játszani.

Újabb külföldi erősítés

Három labdarúgóval erősödött a Lombard Pápa Termál FC játékoskerete. Közülük a spanyol védő Daniel Orozco számít talán a legtapasztaltabbnak, aki korábban szerepelt az élvonalbeli Malagában is. Vele két és féléves megállapodást kötött a klub, csakúgy, mint Tino Lagator horvát csatárral. Szintén a támadószekciót erősíti az elefántcsontparti Georges Henri Griffiths, aki a cseh Sparta Praha második csapatától érkezett fél évre kölcsönbe – írja a klub honlapja.

Olvasói sztorik