Válogatott

„Böde kihagyhatatlan”

Nikolics és Németh közül kell választania Storcknak az Eb-selejtezőn.

Kapcsolódó cikkek

Bernd Storck szövetségi kapitány feje ismét fájhat. A ro­mánok és az északírek elleni Eb-selejtező kerethirdetésekor rengeteg kritikát kapott, hogy ki­hagyta a legjobb formában lévő magyar csatárt, Böde
Dá­nielt. A pótselejtezőt vagy akár az egyenes kijutást bebiztosító, fe­röeriek és görögök elleni párharc előtt meghajolt ugyan a nép akarata előtt, és beválogatta a Ferencváros támadóját, most azért nincs könnyű helyzetben, mert három topformában lévő támadó áll a rendelkezésére – írja a Bors.

Akár kellemes problémának is felfoghatjuk a helyzetet, hiszen korábban lasszóval kellett fogni az épkézláb csatárokat, ám jókora felelősség meghozni a döntést, hogy a Böde, Nikolics, Németh trió melyik tagja maradjon ki a kezdőcsapatból. Előbbi eddig 11 magyar bajnokin 11-szer volt eredményes, viszont éppen a legutóbbi két NB I-es meccsén nem talált a kapuba. Nikolics az erősebb lengyel pontvadászatban ontja a gólokat, ő szintén 11 bajnokin már 12 gólt szerzett. És persze ott van Né­meth, akiről ódákat zengenek az Egyesült Államokban: az el­múlt héten kupagyőztes lett, és a hétvégén a félpályáról indulva szerzett elképesztő gólt. Az ő mutatója: 25 bajnokin 10 találat.

A lap azt gyanítja, hogy a Grou­pama Arénában a hórihorgas feröeri védők ellen a nagy termetű, bivalyerős Böde kihagyhatatlan. Vagyis előreláthatóan a mozgékonyabb Nikolics és Németh közül kell választania Storcknak.

Olvasói sztorik