Légiósok

Európa negyedik legjobb csatáraként emlegetik Nikolicsot

A Legia Warszawa magyar támadója a dobogót ostromolja az Aranycipő-ragsorban.

Kapcsolódó cikkek

Csapata tizenegyedik bajnokiján tizenkettedik gólját jegyezte Nikolics Nemanja, a Legia Warszawa magyar válogatott csatára az elmúlt hétvégén. Az épp edzőt kereső klub bajnoki találatainak pontosan felét lőtte a támadó, és toronymagasan vezeti a lengyel élvonal góllövőlistáját.

Nikolics kiváló formában van, amire a lengyel Sportowefakty portál is felhívta a figyelmet cikkében. Mint írják, a magyar támadó negyedik helyen áll az Európai Aranycipő-rangsorban, melyet a kontinens legjobb bajnoki gólszerzőiből állítanak össze.

A listát a Bayern München hihetetlen formában lévő lengyel támadója, Robert Lewandowski vezeti, aki Nikolicshoz hasonlóan 12 bajnoki gólt jegyzett idáig, ám mivel a német Bundesliga kétszeres szorzóval bír, ezért hat ponttal jobban áll (24 pont), mint a 1.5-szeres szorzójú lengyelországi gólkirály-jelölt. Nikolics előtt áll még a sorban az ukrán Sahtar gólzsákja, a 14 gólos Alex Teixeira (21 pont), valamint a nyolcgólos dortmundi Pierre-Emerick Aubameyang.

A szerző hozzáteszi, egyelőre az élmezőnyből hiányzik az előző évek két meghatározó játékosa, Cristiano Ronaldo (Real Madrid) és Lionel Messi (Barcelona); az elmúlt idényekben ők domináltak a kontinens legjobb mesterlövészeinek versenyében.

Az Európai Aranycipő élmezőnye (csak a nyáron kezdődött bajnokságok):

1. Robert Lewandowski 24 pont (Bayern München, 12 gól)

2. Alex Teixeira 21 pont (Sahtar Donyeck, 14 gól)

3. Pierre-Emerick Aubameyang 20 pont (Borussia Dortmund, 10 gól)

4. Nikolics Nemanja 18 pont (Legia Warszawa, 12 gól)

5. Thomas Müller 16 pont (Bayern München, 8 gól)

Olvasói sztorik