Válogatott

Nincs mese, kötelező a győzelem Feröer ellen

Böde: „Izguljon, aki berakott!”; Dzsudzsák és Storck is egyetért: csak a győzelem elfogadható.

Kapcsolódó cikkek

Bernd Storck szövetségi kapitány, valamint a magyar válogatott játékosai is egyetértenek abban, hogy csütörtökön a Feröer-szigetek elleni Európa-bajnoki selejtezőn kötelező a győzelem megszerzése, mivel azzal biztossá válik a legalább pótselejtezőt érő harmadik hely a csoportban.

– Történelmi lehetőség előtt állunk, a saját kezünkben van a sorsunk, hiszen egy sikerrel már biztosan ott leszünk a folytatásban. Természetesen ezért a győzelem a célunk és győzni is akarunk – mondta a német szakember.

Storck hozzátette, nem lesz könnyű feladata az együttesnek, amely az európai szövetség (UEFA) büntetése nyomán zárt kapuk mögött játszik majd a feröeri együttessel. Szerinte a rivális sokat fejlődött az elmúlt időszakban és így rendkívül veszélyes ellenfél.

– Nagyon jól ismerjük már őket, így megfelelően fel tudunk majd készülni csütörtökre annak érdekében, hogy sikeresen zárjuk ezt a kilencven percet – jelentette ki a szakvezető.

Azt is elmondta, hogy a keretben egyetlen sérült van, a Szombathelyi Haladásban futballozó védő, Bosnjak Predrag, aki nem is lesz bevethető.

Dzsudzsák Balázs csapatkapitány szerint ez olyan összecsapás, amit „úgy, ahogy van”, meg kell nyerni. Úgy vélte, teljesen felesleges számolgatni, nincs pardon, hozniuk kell ezt a mérkőzést, aztán pedig majd meglátják ez mire lesz elég.

– Sajnálom, hogy szurkolóink nem lehetnek velünk majd a stadionban, így biztosan más lesz. Fel kell pörgetnünk magunkat, mert nem egyszerű egy üres stadionban ilyen téttel bíró találkozót játszani. Ráadásul az ellenfél nem fog minket letámadni és odaadni nekünk a három pontot – mondta a török Bursaspor szélsője, aki kiemelte, az sem érdekli, ha csak 1-0-ra nyer a csapat, hiszen a legfontosabb a három pont megszerzése.

Az OTP Bank Liga góllövőlistáját 11 góllal vezető Böde Dániel azt hangsúlyozta, sokat dolgozott, hogy visszakerüljön a válogatottba és bízik benne, hogy lehetőséget kap, amivel élni is tud.

– Nincs bennem feszültség, izguljon, aki berakott – válaszolt a románok és az északírek ellen mellőzött ferencvárosi csatár arra az újságírói kérdésre, hogy dolgozik-e benne feszültség a múltkori kimaradása miatt.

A 98. válogatottbeli fellépésére készülő Király Gábor is azt hangsúlyozta, kötelező a győzelem. „Biztos vagyok benne, hogy egy szervezett feröeri csapattal fogunk találkozni, de nincs helye a mellébeszélésnek, nyernünk kell bármi áron, győztesként kell levonulnunk a pályáról” – jelentette ki.

A magyar válogatott két fordulóval a selejtezősorozat befejezése előtt harmadik helyen áll csoportjában négy ponttal lemaradva a listavezető északír és hárommal a második román csapat mögött. Amennyiben a magyarok csütörtökön legyőzik a feröerieket, akkor biztossá válik, hogy a legalább pótselejtezőt érő harmadiknál nem végezhetnek rosszabb helyen.

Olvasói sztorik