Nemzetközi foci

Osztrák játékvezető a magyar–feröeren

A 42 éves Robert Schörgenhofer 2011 óta ténykedik az UEFA "elit" kategóriájában, és fújta már magyar klubcsapat meccsét.

Kapcsolódó cikkek

Csütörtök este a magyar válogatott zártkapus mérkőzésen fogadja Feröer-szigeteket Európa-bajnoki selejtezőn. A találkozó játékvezetője az osztrák Robert Schörgenhofer lesz.

A 42 éves sípmester 1991-ben tette le a játékvezetői vizsgát, és 2005-ben vezetett először az osztrák Bundesligában. A FIFA keretének 2007-ben lett a tagja, az UEFA besorolás szerint pedig 2011-től ténykedik az úgynevezett elit kategóriában. Schörgenhofer számos válogatott mérkőzésen dirigált már, 2011-ben például a Wembley gyepszőnyegére futhatott ki, amikor Anglia 1-0-ra legyőzte Wales csapatát szintén Európa-bajnoki selejtezőn.

Az osztrák bíró az elmúlt években ténykedett az Európa Liga és a Bajnokok Ligája csoportmeccsein is. Eddig Magyarország és Feröer-szigetek válogatottjának sem fújt mérkőzést, az egyetlen magyar vonatkozás a 2007-es Zalaegerszegi TE – Rubin Kazany Intertotó-kupa meccs, amelyet a ZTE hazai pályán elveszített 3-0-ra.

Schörgenhofer nem tartozik a legszigorúbb játékvezetők közé, eddigi 73 nemzetközi találkozóján átlagban 4 sárga lapot osztott ki, piros kártyáját pedig csak minden ötödik meccsén veszi elő.

Olvasói sztorik