Válogatott

Németh Krisztián tudja, hogy mikor kell aludni

A Kansas sztárja egy nap alatt "átáll", és tud segíteni a magyar válogatottnak, hogy kijusson az Eb-re.

Németh Krisztiánt, a Sporting Kansas City friss US Open Cup-győztes támadója az MLSZ honlapjának adott hosszabb interjút. A válogatott támadó a beszélgetés végén a nemzeti csapat esélyeiről is szót ejtett.

Ha már a válogatottba való hazautazást említette: mennyire megterhelő a világ másik feléről hazautazni a válogatott miatt, átállni a másik időzónára?
El kell ismerni, hogy eleinte nagyon nehéz volt, minden utazás után jó pár nap kellett az átálláshoz. Mostanra azért felszedtem egy kis rutint, és pontosan tudom, mikor kell aludnom ahhoz, hogy könnyebben átálljak. Így már egy nap is elegendő, hogy megszokjam az időeltolódást, vagyis szinte egyáltalán nem okoz problémát az utazás.

Sorsdöntő meccsek előtt áll a válogatott. Mit gondol, meglesz az egyenes ágon való Eb-kijutás?
Amíg van esély egyenes ágon kijutni, addig nem szabad lemondani róla, még akkor sem, ha sajnos már nem csak a mi kezünkben van a sorsunk Meg kell nyernünk mind a két előttünk álló meccset, és utána megnézhetjük, ez mire lesz elég. Remélhetőleg az ellenfelek botlanak, és akkor befoghatjuk őket, de nem szabad, hogy a számolgatás elvigye a fejeket. Lehet, hogy elcsépelt szövegnek hangzik, de tényleg nem számolgatunk, csak a Feröer-szigetek elleni meccsre koncentrálunk, majd jövő péntektől a görögök ellen készülünk. Csak akkor járhatunk jól, ha kizárólag azokra a meccsekre koncentrálunk, amik a mi kezünkben vannak, amik rajtunk múlnak…

Olvasói sztorik