Légiósok

Böde és Nikolics: ebből csak profitálhat a válogatott

A varsói Legia csatára szerint csapata jobb a Fradinál; a válogatottban gólokat vár magától.

Kapcsolódó cikkek

Tíz góljával vezeti a lengyel bajnokság góllövőlistáját Nikolics Nemanja, a Legia Warszawa magyar támadója. A tavaly még a Videotonnal bajnoki – és gólkirályi – címet ünneplő csatár a DIGI Sport napindító műsorában, a Reggeli Startban mesélt a többi között az Európa Liga-szereplő együttes, illetve az Ekstraklasa erejéről, illetve a válogatottban várható szerepléséről is.

– Úgy gondolom, hogy a Legia sokkal jobb csapat a Fradinál, a lengyel bajnokság pedig jobb a magyarnál. Nem azt mondom, hogy technikásabb, de sokkal több a párharc, erősebbek a játékosok, több a futás és sokkal gyorsabb a játék. Magasabb a színvonal a lengyel bajnokságban, szerintem a Legia megnyerné az NB I-et, de soha nem lehet biztosra menni – mondta a nyáron a Videotontól Lengyelországba igazoló Nikolics Nemanja, aki megjegyezte, jól sikerült a beilleszkedés a csapatban, köszönhetően annak is, hogy a magyar bajnoknál maximálisan fel tudott készülni a légióskodásra.

Nikolics is tagja a Feröer és Görögország elleni Európa-bajnoki selejtezőkre készülő válogatott szűkített keretének, csak úgy, mint a Fradi 11 találatnál járó gólfelelőse, Böde Dániel.

– Nem játszottunk még Danival párban. Két különböző típusú csatár vagyunk, ebből tudnánk profitálni a pályán és gólokat szerezni – ami a legfontosabb. Azonban hál’ Istennek Németh Krisztián is jó passzban van, rugdossa a gólokat folyamatosan, csak úgy, mint Priskin Tamás. A kapitány majd eldönti, hogy ki fog játszani, ki nem. Csak annyit mondok: egy csatárnak nagyon fontos, hogy meglegyen a bizalom. Amikor én megkaptam a maximális bizalmat a Legiánál, illetve a Videotonnál, akkor folyamatosan jöttek a gólok, ha a válogatottban is ekkora bizalmat fogok kapni, akkor lehet várni tőlem a gólokat. Addig viszont nehéz, hiszen ha egyszer játszik egy csatár, egyszer nem, vagy csak tíz-tizenöt perceket, akkor nehéz folyamatosan gólokat szerezni. Remélem, hogy pályára fogok lépni, és gólokat fogok szerezni – tette hozzá Nikolics.

Olvasói sztorik