Törökország

Hamarosan hazatér a válogatott

Pintér Attila szövetségi kapitány elégedett a játékosok hozzáállásával és az elvégzett munkával.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott 35 fős kerettel edzőtáborozik Törökországban. Pintér Attilának fontos volt, hogy a Finnország elleni felkészülési mérkőzés előtt összecsiszolja a csapatát, és megismerkedjen a keret minden tagjával. A szövetségi kapitány az MLSZ videójában értékelte az eddigi munkát, és köszönetet mondott a kluboknak, amelyek elengedték a játékosokat a válogatott edzőtáborába.

– Először is meg szeretném köszönni azoknak a kluboknak, amelyek elengedték a játékosokat. Tudom, hogy nagy áldozatot hoztak azért, hogy a válogatott minél jobban tudjon szerepelni és felkészülni az Európa-bajnoki selejtezőkre. Ez nagyon fontos számunkra, mert azokkal a játékosokkal, akik eljöttek, meg tudtuk ismerni egymást. Különböző rendszereket próbálgattunk, a labdakihozataltól a támadásvezetésig, a labda visszaszerzéséig. Ami belefért ebbe a hétbe, azt megpróbáltuk.

Pintér Attila a játékosokról sem feledkezett meg, amikor kinyilvánította a köszönetét.

– Meg kell említeni, hogy a játékosok nagyon profi módon álltak a dologhoz. Komoly eredményt csak komoly munkával lehet elérni.

A magyar válogatott szövetségi kapitánya ezután kitért a finnek elleni, közelgő mérkőzésre, és megemlítette, hogy csapatának nagy szüksége van a szurkolókra.

– Összességében nagyon jónak ítélem meg az otthon töltött két napokat, és az itt töltött egy hetet is. Nagyon remélem, hogy minél többen ki fognak látogatni március ötödikén a Finnország elleni mérkőzésünkre, mert nagy szükségünk van a szurkolóinkra. Már bizonyították, mennyire képesek ezért a nemzeti tizenegyért küzdeni. Most viszont a nemzeti csapatnak kell megmutatnia, hogy mennyire tudnak a szurkolókért küzdeni. Nagyon bízom benne, hogy eredményesek leszünk.

Pintér Attila végül egy rövid szakmai értékeléssel zárta az interjút, amiben fontos szerepet kapott a csapat védekezése és az agresszív visszatámadás.

– Ez egy olyan folyamat, amiben fel kell tudnunk építeni a saját játékunkat, és minden felkészülési mérkőzésen megnézhetjük, hol tartunk, mik azok a problémák, amiken javítani kell, illetve azt, hogy mennyire jól valósítottuk meg a mérkőzéseken, amit eddig csináltunk. A játékok és az edzések is kimagasló iramban mentek. Ha ez így megy tovább, és ilyen fegyelmezetten betartják azt, amit kérünk tőlük, és hozzáteszik a tehetségüket és az alázatot, akkor előre tudunk lépni. Eljutottunk egy bizonyos szintig, és ezt tovább kellene építgetnünk úgy, hogy a játékosok támadásban, védekezésben, illetve az egymás mellett játszók a védekezésben, támadásban, a pontrúgásokban minél eredményesebbek legyenek, illetve a védekezésben minél hatékonyabban tudjuk meggátolni az ellenfelet, hogy gólt szerezzen – mondta végül Pintér Attila.

Olvasói sztorik