Törökország

Vass Ádám küzdőszelleme nem változott

Az MTK 11-szeres válogatott középpályása boldog, hogy a bő kerettel készülhet.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A válogatott védekező középpályása nem most jár először Törökországban, hiszen 2007-ben, amikor Isztambulban játszott Európa-bajnoki selejtezőt a magyar válogatott, végigjátszotta a mérkőzést.

– Edzőtáborban még nem voltam Törökországban klubcsapattal és válogatottal sem, viszont amikor selejtezőt játszottunk a törökök ellen, akkor volt lehetőségem a csapattal tartani. Az volt az egyetlen kirándulásom Törökországba – mondta az MLSZ videójában Vass Ádám.

Az MTK játékosa meglehetősen régen, 2008 augusztusában játszotta utolsó válogatott mérkőzését a Montenegró elleni barátságos találkozón, de azt állítja, megmaradt ugyanannak a játékosnak, aki korábban volt. Vass Ádám örül, hogy ismét a keret tagja, annak különösen, hogy Pintér Attila egyik összetartásáról sem hiányzott még.

– Szerencsére volt alkalmam az eddigi összes összetartáson részt venni, és nagyon boldog vagyok, hogy újra itt lehetek. Úgy gondolom, mindenképpen pozitív és előnyünkre válhat az együtt eltöltött idő, főleg most, az edzőtábor során. Erre nagy szükség van. Nagyon bízom benne, hogy a jövőben ez előnyt jelenthet majd számunkra.

Vass Ádám az elmúlt tíz évet külföldön töltötte, ezért még egyik jelenlegi edzőjével sem dolgozott ezelőtt, tehát meg kell ismerniük egymást Garami Józseffel és Pintér Attilával is.

– Idő kell, hogy meg tudjuk szokni egymást, és azt, hogy ki mit vár el. Úgy gondolom, jó úton jár a magyar labdarúgás, bár az elmúlt években nem szerepeltünk túl fényesen a nemzetközi porondon, de szerintem pozitív, amit elkezdünk a válogatottnál, és klubszinten is egyre komolyabb munka folyik. Szerintem ez a helyes irány, és bízom benne, hogy a következő évek során olyan eredményeket tudunk elérni válogatott és klubszinten is, amire büszke lehet az egész ország.

Olyan típusú játékosnak tartja magát, aki próbálja megnyerni a párharcokat, és megpróbál minél több labdát szerezni, részt venni a labdakihozatalban. Még mindig fejlődnie kell, azonban megmaradt annak a játékosnak, aki korábban voltam, és erénye, hogy sosem adja fel.

– Nagyon jól érzem magamat a srácokkal, és úgy gondolom, hogy kölcsönös a szimpátia. Amikor ilyen összejövetelek vannak, nincs semmi problémánk egymással. Kell a kikapcsolódás is egy ilyen edzőtábor során. Fontos, hogy jól érezzük magunkat, attól függetlenül, hogy keményen dolgozunk minden nap – mondta végül Vass Ádám.

Olvasói sztorik