NB I

„Semmit sem bántam meg”

A tíz év után hazatérő Vass Ádám formába lendülne, bennmaradáshoz segítené csapatát, és bent ragadna a válogatottban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A ferencvárosi nevelésű Vass Ádám tíz évig légiósként futballozott. Megjárta Angliát, Olaszországot, Romániát, legutóbb pedig Belgiumban játszott. A tizenegyszeres válogatott középpályás volt a DigiSport televízió csütörtök reggeli műsorának vendége, abból az apropóból, hogy szerződést bontott a belga KV Oostende csapatával, és fél évre aláírt az NB I-ben kiesőhelyen álló MTK együtteséhez.

– Mostanában egyre több magyar futballista tér haza, akik nagy reményekkel mentek külföldre. Mi lehet az oka a tendenciának?
– Sajnos az elmúlt évem nem úgy sikerült, ahogy szerettem volna, és úgy gondoltam, hogy az MTK egy olyan választás lesz számomra, ahol újra olyan formába tudok kerülni, mint az elmúlt évem előtt. Nagyon bízom benne, hogy olyan teljesítményt tudok majd nyújtani, amivel hozzá tudom tenni a részemet a csapat sikeréhez – mondta Vass Ádám.

– Voltak sérülései is, de miért esett vissza a teljesítménye az elmúlt évekhez képest?
– Ez egy elég összetett dolog. A belgiumi félévtől sokkal többet vártam, mert amikor kimentem először, és részt vettem az első edzéseken, szinte csak pozitív visszajelzéseket kaptam a csapattársaktól, az edzőtől és a klubigazgatótól. Aztán sajnos úgy alakultak a dolgok, hogy a vártnál kevesebb lehetőséget kaptam, de nem tudom, mi az oka. Ezért úgy döntöttem, hogy hiba lenne, ha tovább maradnék Belgiumban.

– Milyen lehetőségei voltak még külföldön?
– Voltak más lehetőségeim, de az lebegett a szemem előtt, hogy egy olyan csapatot kell választanom, ahol minden hétvégén lehetőséget kaphatok, ezért is örültem az MTK megkeresésének, és úgy éreztem, hogy jelen helyzetemben ez számomra a legmegfelelőbb választás.

– A Ferencváros nem kereste? Orosz Pál mondta, hogy Moniz idejében javasolták önt.
– Ez így van. Nyáron a Fradival edzettem, de sajnos nem jött össze a megállapodás. Most télen nem volt semmilyen megkeresés a Fradi részéről.

– Garami Józseffel hosszasan tárgyaltak. Mivel győzte meg önt az idős mester?
– Nem Garami Józseffel tárgyaltam, és nem is ők győztek meg, hanem az MTK-ban egy olyan lehetőséget láttam, ami számomra a legmegfelelőbb lehet. Nekem most az a legfontosabb, hogy minél többet játszhassak, és olyan formába kerüljek, hogy az mindenki számára megfelelő legyen.

– Az MTK-nál komoly igazolások mentek végbe. Ki meri jelenteni, hogy a kiesés szóba sem jöhet?
– Nem merném kijelenteni, de úgy gondolom, hogy nagyon erős kerettel rendelkezünk és szerintem nem lesz probléma a bennmaradás.

– Jó páros lesznek Kanta Józseffel?
– Eddig őt csak a tévében láttam, meg hallottam róla dolgokat, de edzésen látni, hogy milyen játékos valójában, teljesen más volt. Igazából már az első edzésen lenyűgözött. Óriási tehetség, és igazi vezéregyéniség, ami minden csapatban elengedhetetlen. Nagyon bízom benne, hogy meg fogjuk érteni egymást a pályán.

– Milyen újra belecsöppenni az itthon körülményekbe?
– Furcsa, de én mindig szerettem itthon lenni, akkor is, ha csak a szünetben jöttem haza. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy mit is takar ez a közeg, és milyen lesz. Úgy gondolom, hogy nagyon jó futballisták játszanak a magyar bajnokságban, úgyhogy nagyon kíváncsian várom, mit hoz ez a fél év.

– Az MTK-nál már ott van Torghelle Sándor és ön is. Lesznek még nagy fogások?
– Nem tudok semmilyen hírrel szolgálni, de szerintem ez nem is az én feladatom. A vezetőség látja, hogy milyen posztokra szeretnének új játékosokat igazolni. Majd meglátjuk, mit hoz a jövő.

– Itthonról könnyebb bekerülni a válogatottba?
– Az összetartások kapcsán úgy gondolom, hogy az itthon játszók előnyben vannak így, hogy hétről-hétre összehívják a válogatottat. Valószínűleg ez előny az itthon játszók számára.

– Mit szólt hozzá, hogy Pintér Attila lényegében látatlanban bizalmat szavazott önnek?
– Meglepődtem, ez nem titok. Nem is vártam a meghívót, de nagyon boldog voltam, és bízom benne, hogy a továbbiakban is lehetőséget fogok majd kapni.

– Közismerten szókimondó játékos, amiből volt is problémája a bundaellenes nézeteivel. Ez a meghívó egyfajta rehabilitáció is?
– Ez így van. Nem bántam meg semmit, amit mondtam. Nekem mindenem a válogatott. Szerintem egy futballista életében az a leggyönyörűbb dolog, amikor magára húzhatja a válogatott mezt. Mindent meg fogok tenni érte, hogy továbbra is megkapjam a meghívót.

– A hosszútávú tervekről is ejtsünk szót. Fél évre szerződött az MTK-hoz. Utána mi lesz?
– Nem foglalkozom azzal a kérdéssel, hogy mi lesz fél év után. Csak az érdekel, hogy hozzá tudjam tenni én is a magam részét ahhoz, hogy bennmaradjon a csapat. Utána majd meglátjuk, hogy alakul tovább.

– Huszonöt évesen még nyilván sokáig tart a pályafutása. Most inkább itthon maradna, vagy pedig habozás nélkül elindulna külföldre, ha olyan ajánlat érkezne?
– Nem vetem el azt sem, hogy fél év után itthon maradjak, attól függ, hogy milyen lehetőségeim lesznek. Ha esetleg olyan lehetőséget kapok itthonról, ami számomra kedvező és megfelel, akkor maradok itthon. Per pillanat nem gondolkodom, csak külföldben. Minden a lehetőségeimtől függ majd.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik