Hírek

„Nem értettem, hogy is van ez”

Vass Ádám felnőtt mérkőzés nélkül debütálhatott, de az olasz Serie A-ból nem kapott meghívót.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Domonyai László, az MTK klubigazgatója a sajtóban több helyen is megerősítette, hogy tárgyalnak Vass Ádám megszerzéséről, és a 25 éves középpályás szerdán már náluk edz. A válogatott keddi sajtótájékoztatóján a játékos ezt csak szűkszavúan kommentálta, arról viszont részletesebben beszélt, hogy bár túllépett rajta, de továbbra sem érti, miért nem kapott meghívót akkoriban, amikor az olasz élvonalban futballozott.

– A megkeresés megtörtént, de egyelőre semmi komolyabb. Úgy gondolom, ezen a héten el fog dőlni a sorsom, de hogy pontosan mi fog történni a következő napokban, még nem tudom – válaszolta az MTK-val kapcsolatos kérdésre Vass Ádám. – Az elmúlt év egy hullámvölgy volt a karrieremben, de nem én vagyok az első, akivel ez előfordult. Ez nem pozitív, de úgy gondolom, képes vagyok arra, hogy újra olyan szinten futballozzak, ahogy tettem az elmúlt években. Sérülések is hátráltattak a munkában, de készen állok arra, hogy újra komoly szinten futballozhassak.

Vass Ádám nagyon fiatalon, 16 évesen szerződött külföldre első állomáshelye az angol Stoke City volt 2004-ben. Később öt évet töltött az olasz Brescia csapatában, de az utóbbi egy-két év nem úgy sikerült számára, ahogy szerette volna, hiszen a román CFR Cluj után most a belga KV Oostende együttesétől is távoznia kell. Éppen ezért hatványozottan örül, hogy újra számításba veszik a válogatottnál.

– Nagyon jó érzés újra itt lenni, nagyon becsülöm és tisztelem ezt a döntést Pintér Attila részéről. Sosem mondtam, hogy itt van a helyem, és nem is gondoltam így. Úgy éreztem, legalább egy meghívót megérdemelnék. Angliából úgy lettem válogatott, hogy még nem volt felnőtt mérkőzésem, de amikor az olasz Serie A-ban játszottam, nem kaptam meghívót. Nem értettem, hogy is van ez, de továbbléptem. Boldog vagyok, hogy itt lehetek, mert nagyon fontos pont a karrieremben a válogatott, és bízom benne, hogy a későbbiekben is meghívást fogok kapni – magyarázta Vass Ádám.

Olvasói sztorik