NB I

Vass Ádám hazajött az MTK-ba

Tíz év után újra a magyar bajnokságban bizonyíthat a külföldön sokszor csak kispados válogatott középpályás.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tizenegyszeres válogatott Vass Ádám megegyezett az MTK-val, és szombaton be is kapcsolódott a jelenleg kiesőhelyen álló együttes felkészülésébe. Biztató esemény a 25 éves futballista számára, hogy Pintér Attila szövetségi kapitány meghívta a válogatott keretbe.

– Bevallom őszintén, nem foglalkoztatott a választásomban, hogy hol áll a táblázaton az MTK. Sokkal inkább fontos volt számomra, hogy játsszak a csapatban, és újra bizonyíthassak – mondta a Magyar Hírlap hasábjain Vass Ádám. – Meggyőződésem egyébként, hogy az MTK az erősítéseivel sikeres tavasz elé néz, és nem lesz kiesési gondja. Volt más ajánlatom, de az MTK volt a legkitartóbb kérőm. A többiek csak érdeklődtek, és mivel egy nagy múltú egyesületről van szó, így a megkereséstől számítva elég gyorsan megegyeztünk, és már alá is írtam a szerződést.

A nyáron még úgy volt, hogy Vass Ádám visszatér anyaegyesületébe, a Ferencvárosba. Az Angliában, Olaszországban, Romániában és Belgiumban is megfordult játékos sem érti, végül miért nem jött össze.

– Örülök, hogy végre én is elmondhatom az álláspontomat az ügyben. A Fradiban edzettem, és már a szerződés megfogalmazásánál tartottunk, amikor valami történt. Hogy pontosan mi, azt a mai napig nem tudom. Mindenki úgy tudta, és én magam is, hogy visszatérek az Üllői útra, de aztán valami vagy valaki közbeszólt. Így nem volt más választási lehetőségem, mint ismét külföldre igazolni.

A belga Oostende csapatában eltöltött rövid időszakról Vass azt mondta, számára is csalódás az utóbbi fél év, mert amikor kiment, az edzéseken meggyőzte a vezetőket a játékával, legalábbis úgy gondolta.

– Aztán valamiért ott is fordulatot vett a dolog, és alig-alig kaptam lehetőséget. Értetlenül állok a dolog előtt, mert az edzéseken tényleg jól ment – mondta Vass Ádám.

Olvasói sztorik