NB I

Törökországban edzett a csapat

A magyar küldöttség megérkezett Belekbe, ahol Pintér Attila már az első tréninget is megtartotta.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A péntek reggeli, budapesti indulás után – néhány órás késéssel – megérkezett a magyar válogatott a törökországi célállomásra. A tervek szerint a társaság a következő időszakban napi két edzésen vesz majd részt. Pintér Attila szövetségi kapitány péntek este hétkor vezényelte pályára játékosait, és másfél órás foglalkozást tartott.

A kapitány többször is hangsúlyozta, hogy reményei szerint sok mindent elérhet a kerettel a kint tartózkodás alatt. Pintér úgy látja, az együtt töltött idő alatt fejleszthető a csapatrészeken belüli összhang. Elsősorban az egységes védekezést igyekszik begyakoroltatni, az esti edzés nagy része ennek jegyében telt.

Vécsei Bálint, a Budapest Honvéd játékosa úgy érezte, minden feltétel adott ahhoz, hogy a csapat eredményesen készüljön.

– A kezdeti nehézségek miatt összességében hosszúra sikeredett a nap, de végül sikerült egy jó edzéssel befejezni. Főleg taktikai elemeket gyakoroltunk, a védekezésre összpontosítva – idézte Vécsei Bálint szavait az MLSZ honlapja.

A középpályásnak nem idegen terep Törökország, hiszen nemrégiben a Galatasaray edzésein vett részt, ahol többek között Didier Drogbával és Wesley Sneijderrel is együtt készülhetett.

– Már jártam Törökországban, de Belekben még nem. Nagyon jó körülmények fogadtak minket, úgy érzem, hogy jó a hangulat és minden feltétel adva van ahhoz, hogy eredményesen dolgozzunk – mondta Vécsei Bálint.

A tervek szerint a közeli napokban bővül majd a kinti keret létszáma. A Haladás játékosai az este folyamán külön érkeztek, szombatra várják a táborba a győrieket, míg a Videoton játékosai hétfőn csatlakoznak a többiekhez.

Mint ismert a Ferencváros nem engedi el Böde Dánielt, Holman Dávidot és Gyömbér Gábort, pedig mindhárman ugyanott vannak, ahol a válogatott… Az Újpest sem engedte el Simon Krisztiánt, a Videotonból ezúttal Nemanja Nikolics nem utazott, a szombathelyiek részéről Guzmics Richárd és Devecseri Szilárd kisebb sérüléssel bajlódik.

Olvasói sztorik