NB I

Összeállt a törökországi keret

Vadócz Krisztián, Bogdán Ádám és Laczkó Zsolt is ott lesz a magyar csapat edzőtáborában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Összeállt a Törökországban edzőtáborozó magyar válogatott kerete, amelyet Pintér Attila szövetségi kapitány szerdán hirdetett ki.

A magyar válogatott bő kerete az év eleje óta folyamatosan vesz részt kétnapos összetartásokon. A felkészülés következő fázisaként a csapat péntektől egy hétig Törökországban tréningezik. A kerethez ezúttal már külföldön futballozó játékosok is csatlakoznak. A program alapján a csapat tagjaira napi két edzés vár Belekben.

A névsor kihirdetésekor a szövetségi kapitány külön is hangsúlyozta, hálás az élvonalbeli klubok tulajdonosainak, elnökeinek, edzőinek az elmúlt időszakban nyújtott segítségükért. A szövetségi kapitány kiemelten fontosnak tartja, hogy létre jöhet a külföldi edzőtáborozás.

– Nagyon köszönöm, hogy rendelkezésünkre bocsátották játékosaikat. Mint a legutóbbi időkig gyakorló klubedző, pontosan tudom, hogy ez lemondással, áldozatokkal és szakmai kompromisszumokkal járt a részükről – idéz Pintér Attila klubvezetőkhöz írott leveléből az MLSZ honlapja. A kapitány hangsúlyozta, a törökországi felkészüléssel újabb állomásához érkezett a csapat építése.

Pintér Attila a névsor kijelölésekor kitért arra is, hogy a meghívottakon kívül feltétlenül szívesen dolgozott volna együtt már a törökországi táborban is Tőzsér Dániellel, Koman Vladimirral és Priskin Tamással.

– Tőzsér Dánielt eredetileg elengedte volna a Genoa, nagyon örültem annak, hogy együtt dolgozhatunk, és személyes képet kaphatok a mostani állapotáról. Ám időközben felvetődött a klubváltása, s ez meghiúsította a jövetelét. Koman Vladimir meghívására az FK Ural korábban rábólintott, ám az utóbbi napok fejleménye, hogy sajnos mégsem tarthat a játékos velünk – mondta Pintér Attila.

Priskin Tamás, aki az előző esztendő végén közös megegyezéssel szerződést bontott orosz klubjával, ugyancsak átigazolás, illetve szerződéskötés előtt áll, ezért vált erősen kétségessé a részvétele.

Egyelőre három légiós neve szerepel az utazólistán: Vadócz Krisztiáné, Bogdán Ádámé és Laczkó Zsolté. A Dániában futballozó középpályás, Vadócz Krisztián legutóbb a magyar válogatott mezében 2011. október 11-én, a finnek elleni hazai találkozón játszott. A mieink egyébként március 5-én, Győrben éppen Finnország csapatát fogadják az új szövetségi kapitány hazai mérkőzésén.

Vadócz játékára nem tart igényt a dán Odense, ezért nem gördítettek akadályt a részvétele elé. Bogdán Ádám a felépülése óta rendszeresen kispadon az angol Boltonban, és Laczkó sem alapember a kiesés ellen küzdő olasz másodosztályú Padovában.

„Szeretnénk a török edzőtáborban is játszani két mérkőzést” – nyilatkozta a közelmúltban Pintér Attila szövetségi kapitány, ám azóta sem lehet tudni, hogy valóban lesznek-e edzőmeccsei odakint a válogatottnak.

A válogatott összetartására ezúttal öt Vidi-játékos kapott meghívót, közülük azonban csak négyen csatlakoznak a kerethez, a kiváló formában lévő Nikolics Nemanja ugyanis kisebb sérülést szenvedett a keddi felkészülési mérkőzésen, és a következő napokban kezelésre szorul – írja a vidi.hu.

Az edzőtáborozás kerete:

Kapusok

Bogdán Ádám (Bolton Wanderers, angol), Balogh János (Nyíregyháza Spartacus, NB II), Horváth Tamás (Mezőkövesd-Zsóry), Verpecz István (Debrecen)

Mezőnyjátékosok

Fiola Attila (MVM Paks), Juhász Roland (Videoton FC), Kádár Tamás (Diósgyőr), Korhut Mihály (Debrecen), Lázár Pál (Debrecen), Lipták Zoltán (Győri ETO), Lang Ádám (Győri ETO), Predrag Bosnjak (Haladás), Heffler Tibor (MVM Paks), Guzmics Richárd (Haladás), Devecseri Szilárd (Haladás), Laczkó Zsolt (AC Padova, olasz), Vass Ádám (MTK), Pátkai Máté (Győri ETO), Gyurcsó Ádám (Videoton FC), Szakály Péter (Debrecen), Sándor György (Videoton FC), Orosz Márk (Lombard Pápa), Radó András (Haladás), Vadócz Krisztián (Odense BK, dán), Elek Ákos (Diósgyőr), Simon Krisztián (Újpest FC), Rudolf Gergely (Győri ETO), Kovács István (Videoton FC), Kalmár Zsolt (Győri ETO), Koltai Tamás (Győri ETO), Szatmári Lóránd (Pécsi MFC-Matias), Vécsei Bálint (Bp. Honvéd), Pölöskei Zsolt (MTK), Bartha László (MVM Paks), Futács Márkó (Diósgyőr), Nikolics Nemanja (Videoton FC)

Olvasói sztorik