Hírek

Pintér máris vitába keveredett

A szövetségi kapitány szerint két nap is sokat számít, ezért ismét hasznos összetartást zárt a csapat.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Kedden kora este véget ért Telkiben a válogatottnál számításba vett labdarúgók harmadik alkalommal összehívott edzőtáborozása, ami egyben az utolsó januári összetartás volt a csapat számára. A keret legtöbb játékosa már túl van tizenkét közös edzésen, és Pintér Attila szerint az elvégzett munka eredménye egyre jobban látszik a pályán is, kezd összeszokni a társaság.

– Két nap alatt is sokat lehet tenni, ahhoz mindenképpen elég ez az idő, hogy összeszokjanak a játékosok, az egymás mellett játszó futballisták tisztában legyenek egymás feladataival is, mind védekezésben, mind támadásban – idézi az MLSZ honlapja Pintér Attilát. – Főképp a védekezést próbáltuk összerakni, de gyakoroltuk a támadásba való átváltást is. Ki kell emelni a játékosok pozitív hozzáállását, megfelelően koncentrálnak a feladatra, igyekeztek mindent pontosan megvalósítani, amit kérünk tőlük.

A szövetségi kapitány a februári törökországi edzőtáborozással kapcsolatban elmondta: a stáb szeretné, ha sikerülne ellenfelet találni egymás közti játékhoz, de egyelőre nem rajzolódott ki a program, és az sem, hogy kik tudnak részt venni az edzőtáborozáson.

Gyömbér Gábor, a Ferencváros középpályása az összetartásról elmondta: az elmúlt két nap elsősorban a taktikai fegyelemről szólt, a szövetségi kapitány azt szeretné elérni, hogy a játékosok álmukból felkeltve is tudják a feladatukat.

– Pintér Attila az általa elképzelt taktikát sulykolja a játékosokba, eddig kizárólag erről szóltak az edzések. A legfontosabb, hogy a válogatott szervezetten játsszon, mindenki tisztában legyen a feladatával, és a játékosok reggel hatkor felébredve is azonnal tudják, merre kell mozogniuk a pályán – mondta a Fradi középpályása.

Így válaszol a kapitány…

„Minden egyesületet büszkeséggel kell, hogy eltöltsön, hogy a válogatottban szerepelhetnek a játékosai” – ezt mondta Pintér Attila kedden. Érdekes, ez őt alig másfél évvel ezelőtt nem töltötte el büszkeséggel, hiszen 2012 májusában azért maradt el a ligaválogatott Győrbe tervezett edzőmérkőzése, mert több klub nem engedte el bajnokság közben a játékosait, ő például Koltai Tamást és Pátkai Mátét… Pintér tehát most azt várja el a klubedzőktől, amit ő sem tett meg. Ráadásul amikor erre rákérdeztek, egy egyszerű válasz helyett visszatámadott – olvasható a mifocink.com oldalon.

Olvasói sztorik