Hírek

Pintér Attila több őszinteséget szeretne

„Rólam köztudott, hogy többször kritizáltam a hazai média hozzáállását a magyar labdarúgáshoz.”

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Szerda este az ETO Parkban kötetlen beszélgetésre hívta meg a Győri Médiaklub tagjait Tarsoly Csaba, az ETO klubtulajdonosa, és Pintér Attila, a bajnokcsapat vezetőedzője, a válogatott szövetségi kapitánya – írja a Kisalföld. Mint ismert: Pintér a családjával nem költözik el a városból, és hétköznaponként az ETO Parkban kapott irodájában fog dolgozni.

– Szeretném megköszönni, hogy Tarsoly Csaba mindig támogatott. Azt, amit egy-egy mérkőzés közben vagy utána a közönségtől kaptam, kevés tulajdonos tolerálta volna – mondta Pintér Attila. – Úgy gondolom, hogy a magyar fociban számos területet alaposan át kell formálni, de mindenekelőtt szükség volna egy erős tartalékbajnokságra. A fiatal magyar játékosokat – legyen szó gyerekekről vagy ifikről – többnyire fegyelmezetlennek tartom mind az edzéseken, mind a tétmeccseken, ezért fejben mielőbb erősíteni kell a tehetségeket. Rólam köztudott, hogy többször kritizáltam a hazai média hozzáállását a magyar labdarúgáshoz. Meggyőződésem, hogy inkorrekt viselkedés az, ha egy riporter áradozik az Atlético Madrid kontrajátékáról, majd pár nap múlva az ETO taktikáját nézhetetlen bunkerfocinak minősíti Győrben.

A magyar válogatott előző szövetségi kapitánya a sajtótájékoztatóin rendszeresen a szőnyeg alá söpörte a felvetődő gondokat, és közhelyekkel szúrta ki az újságírók szemét – például Szalai Ádám kapcsán is. Pintér Attila a szerdai beszélgetés során elismerte, hogy jóval több őszinteségre van szükség mostantól, és kijelentette, hogy ezt a kommunikációt fogja képviselni. Arról is faggatták, hogy az utóbbi években meghatározó, de harmincadik életévüket betöltő játékosaival számol-e az Európa-bajnoki selejtezőkön?

– Gera Zoltánnal beszéltem, ő kész arra, hogy akár huszonöt-harmincperces beállásokkal is segítse a csapatot, nem csinál presztízskérdést abból, ha csak a kispadon jut hely neki – mesélte Pintér Attila. – Hajnal Tamás lehet, hogy eljön velünk a törökországi edzőtáborba, míg Juhász Roland jó formáját a Videoton edzője ajánlotta figyelmembe. Azt mindenképp biztatónak érzem, hogy Gomes segítőkész volt, amikor felhívtam és a játékosai állapotáról érdeklődtem. Ha minden hazai szakember így viszonyul a válogatotthoz, akkor komoly összefogás valósulhat meg, s ez nélkülözhetetlen a sikerhez.

Olvasói sztorik