NB I

Közös a DVTK és az MLSZ érdeke

Tomiszlav Szivics azt kéri, Pintér Attila néhány kivételes alkalommal legyen tekintettel a borsodiak játékosaira is.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Régóta példa nélküli megbeszélésre került sor az év elején, ahol Pintér Attila, az élvonalbeli csapatok vezetőedzőivel egyeztetett. A DVTK-t Tomiszlav Szivics vezetőedző külföldi szabadsága miatt Kovács Zoltán sportigazgató képviselte, aki javaslatot is tett néhány diósgyőri játékos beválogatására. Ezt követően Kádár Tamás, Elek Ákos, Bacsa Patrik és Futács Márkó meghívót kapott, és már részt is vett az első két összetartáson.

– Azért vettem szívesen a meghívást és mentem el a találkozóra, mert szerettem volna ismertetni klubunk álláspontját – idézte fel a klub honlapján Kovács Zoltán sportigazgató. – A megbeszélésen elhangzott, hogy a válogatott és a klubok csak összefogva, közösen segíthetik a magyar futball felemelkedését. A DVTK ebben partner, első szóra elengedtük az egyébként még téli szünetüket töltő játékosainkat a válogatott foglalkozásaira. A továbbiakban is szem előtt tartjuk, hogy ami jó a magyar válogatottnak, az jó a magyar labdarúgásnak, és ami jó a magyar labdarúgásnak, az soha nem lehet rossz a DVTK-nak. Persze fontos a kétirányú kommunikáció, hiszen csak így lehet együttműködni. Ezen felül természetesen megtiszteltetés számunkra, ha a mindenkori szövetségi kapitány méltónak találja játékosainkat a nemzeti csapatban való szereplésre.

Kisebb felzúdulást keltett Tomiszlav Szivics nyilatkozata, miszerint nem minden esetben engedi el a játékosokat a válogatotthoz.

– Ez egy kis magyarázatra szorul, mert én magamtól nem szoktam felállni és elmondani a véleményem – mondta Tomiszlav Szivics vezetőedző. – Amennyiben kérdeznek valamit, arra válaszolok. Nekem jelenleg a DVTK a legfontosabb, ennek a klubnak az érdekeit kell védenem. Ha a játékosokat behívják a keretbe, annak örülök, mert a személyes sikerük mellett ez a klub sikere is. Természetesen minden esetben az MLSZ rendelkezésére bocsátjuk őket, de a kommunikációnak kétoldalúnak kell lennie, ahogy azt Kovács Zoltán is kiemelte. Más csapat esetében is láthattuk, a külföldi edzőtábor ideje alatt Pintér Attila eltekint a játékosaik behívásától, mi csak annyit kérünk, hogy néhány kivételes alkalommal legyen tekintettel ránk is. Bízom abban, hogy sikeres lesz a közös munka, hiszen a magyar futball felemelkedése csak közösen érhető el, és a mi érdekünk is az, hogy sikeres és eredményes legyen a válogatott. Ami engem illet, mindent elkövetek majd, hogy olyan formában adjam át a szövetségi kapitánynak a játékosokat, hogy tudásuk legjavát tudják nyújtani.

Olvasói sztorik