Hírek

Profi a játékosok hozzáállása

Pintér Attila szövetségi kapitány az eddigi tapasztalatok alapján bizakodó a csapat jövővel kapcsolatban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Pintér Attila az MLSZ TV kamerája előtt beszélt az edzőkollégákkal való sikeres egyeztetésekről, az összetartások szakmai céljairól és eddigi tapasztalatairól, a válogatott soron következő edzőmérkőzéseiről, valamint arról is, hogy kinevezése óta saját bőrén tapasztalta, milyen sokakat érdekel a magyar labdarúgás és a válogatott jövője.

– Megtiszteltek az edzők, akik eljöttek, és felvázoltuk, hogy összefogásra van szükség ahhoz, hogy a válogatott minél jobban össze tudjon állni, és minél ütőképesebb legyen – kezdte a szövetségi kapitány. – Még egyszer nagyon köszönöm a klubtulajdonosok és az edzők hozzáállását. Találkoztam José Gomessel, a Videoton vezetőedzőjével is, akivel nagyon pozitív beszélgetést tudtunk folytatni, és biztosított a támogatásáról. Elbeszélgettünk azokról a játékosokról, akiket a Vidiből szeretnénk behívni. Elmondta a véleményét a játékosokról, és úgy érzem, hogy nagyon pozitívan áll a magyar futballhoz. Ő egy olyan külföldi szakember, aki bízik a magyar labdarúgás felemelkedésében, és minden segítséget megad ahhoz, hogy ez sikerüljön is.

Pintér Attila beszámolt arról is, hogy először taktikailag próbálják helyrerakni a csapatot, és annak különösen örül, hogy a játékosok fegyelmezetten, és profi módon állnak az új dolgokhoz is.

– Csak taktikai dolgok vannak nálunk. Taktikailag próbáljuk helyrerakni az egymás mellett játszók kommunikációját, mozgását támadásban és védekezésben is. Illetve szeretnénk a labdakihozatalokat, a labdakihozatalokból a támadásba, valamint a támadásból a védekezésbe való átmenetet gyakorolni. Próbáljuk összerakni a védekezésünket, de már átmentünk egy picit támadásba is. Amíg kimegyünk Törökországba, addig ezt kell stabillá tenni, hogy még gördülékenyebben menjenek ezek a dolgok. Oda már néhány külföldön játszó játékos is jön, és ha csak négy-öt embernek kell átvennie ezeket, akkor ők könnyebben át fogják attól a huszonöt embertől, aki idáig csinálta, hiszen szeretnénk több rendszerben mozogni. Minden rendszerben más a játékosok támadó- és védekezőfeladata. Azt kell mondanom, hogy a játékosok nagyon profin állnak a dolgokhoz. Nagyon fegyelmezetten teszik a dolgukat, úgyhogy nagyon bizakodó vagyok. Olyan csapatszerkezetet próbálunk összerakni az adott játékosokból, hogy az adott mérkőzésen minél jobban tudjuk megoldani a feladatot, de hangsúlyozom, a játékosok nagyon jól teszik a dolgukat. Gyakoroltunk új dolgokat, amelyeket jónak ítéltek a labdarúgók. Lépésről lépésre próbáljuk magunkat építeni. Remélem, hogy minél több külföldön játszó játékos el tud jönni Törökországba, és a márciusi mérkőzésig minél gördülékenyebben fog menni ez a dolog.

A szövetségi kapitány elárulta, hogy márciusban még ráhangoló, júniusban azonban már két erős, világbajnoki résztvevő ellenféllel szeretne játszani.

– Tettem javaslatot arra, hogy kivel szeretnénk játszani március ötödikén, de nem biztos, hogy azok közül lesz az ellenfél. Bárkivel is játszunk, meg fogjuk látni, hogy hol tartunk, és mik azok a dolgok, amelyeken még csiszolni kell. Júniusban két erős ellenféllel szeretnék találkozni, olyanokkal, akik kint vannak a világbajnokságon, hiszen látnunk kell, hogy hol tart ez a csapat, milyen hibákat kell javítanunk, és tudtunk-e előre lépni azokhoz a mérkőzésekhez képest, amiket a válogatott a selejtezőkön játszott. Úgy ítéltem meg, hogy azon ilyen erős ellenfelekkel szemben még jobban ki fog jönni, hogy tudtunk-e előrelépni, vagy melyek azok a dolgok, amelyeken javítanunk kell.

Pintér Attila elmondta, hogy sokan próbálják tanácsokkal ellátni, ami azt is jelzi, hogy érdekli a magyar embereket a nemzeti együttes sorsa.

– Nagyon sokan mondták már, hogy nem érdekli őket a magyar futball, de én nem így látom. Rengeteg ember megállított az utcán, és ez nagyon öröm, hiszen azt mutatja, hogy fontos a magyar emberek számára a labdarúgás és a válogatott. Nagyon sok ember próbál olyan tanácsot adni, hogy minél jobb legyen a magyar válogatott, hogy lehessen látni azt, hogy a srácok mindent elkövetnek annak érdekében, hogy emelt fővel, győztesen hagyják el a pályát. Ezen vagyunk, úgyhogy nagyon köszönöm mindenkinek az érdeklődést, hiszen mindenkinek a véleményéből biztosan van tanulnivaló, de azt látom, és örülök neki, hogy a magyar embereket nagyon érdekli az, hogy mi lesz a jövőben a magyar válogatottal – mondta Pintér Attila.

Olvasói sztorik