Hírek

Márciusban a finnek ellen

Hivatalossá vált, hogy Finnország ellen mutatkozik be hazai környezetben az új szövetségi kapitány, Pintér Attila.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ bejelentése szerint hivatalossá vált, hogy Finnország lesz a magyar válogatott ellenfele március 5-én. A felkészülési mérkőzést a győri ETO Parkban rendezik, tehát a hazai környezetben bemutatkozó Pintér Attila szövetségi kapitány számára hatványozottan hazai pályán lesz a találkozó.

Januárban a csapategység megteremtése érdekében az edző már kétszer összehívta a válogatott bő keretének itthon szereplő játékosait. Az összetartásokat februárban egy törökországi edzőtáborozás követi, a március 5-i FIFA-játéknapon pedig élesben is bemutatkozik a megújuló válogatott. Az ellenfél Finnország lesz.

A finnek a harmadik helyen végeztek a 2014-es brazíliai világbajnokság selejtezőcsoportjában a spanyolok és a franciák mögött, megelőzve Grúziát és Fehéroroszországot, jelenleg a 64. helyen állnak a világranglistán. November közepén, Wales ellen játszották utolsó mérkőzésüket, amely 1-1-re végződött.

A magyar és a finn válogatott eddig 13 alkalommal találkozott egymással, ebből kilencszer magyar siker született, három döntetlen és egy finn győzelem mellett. Magyarország legutóbb 2011 októberében, Budapesten játszott a finnekkel, akkor gólnélküli döntetlennel ért véget a mérkőzés.

Az MLSZ honlapjának cikke szerint ez lesz a válogatottunk következő mérkőzése, amiből arra következtetünk, hogy a törökországi edzőtáborozás idejére – Pintér Attila kérése ellenére – nem sikerült ellenfelet találni…

– A világbajnoki selejtező sorozatban elért eredményeket látva úgy gondolom, erős ellenféllel játszunk március elején – mondta Pintér Attila az MLSZ honlapján. – A finnek a spanyolok és a franciák mögött végeztek a harmadik helyen, úgy, hogy döntetlent játszottak a világbajnoki címvédő otthonában, és a hazai meccsükön a franciákat is megszorongatták. Ők is nagyon komolyan építgetik a csapatukat, ezt jelzi, hogy kihasználva a téli szünetet, jövő héten Ománban játszanak felkészülési mérkőzést. A mérkőzésig igyekszünk aprólékosan kielemezni ellenfelünk játékát, megtalálni az erősségeiket és a gyengéiket, majd ezen információk alapján felépíteni a saját stratégiánkat. Az összetartásaink egyik célja, hogy a válogatott több játékrendszerben is tudjon futballozni, a finnek elleni mérkőzés jó alkalom lehet arra, hogy élesben is megnézzük, hogy tudjuk alkalmazni gyakorlatban ezeket a játékrendszereket. Bízom benne, hogy jó meccset játszunk majd Győrben, és a találkozó tapasztalatait felhasználva tovább tudjuk építeni a válogatottat.

Olvasói sztorik