Kiemelt hírek

Gól nélküli döntetlennel zárult a selejtező

A magyar válogatott gólnélküli döntetlent játszott Finnországgal utolsó Európa-bajnoki selejtezőjén, a Puskás Ferenc Stadionban.
Európa-bajnoki selejtező, E-csoport, 10. forduló
Magyarország – Finnország 0-0
Puskás Ferenc Stadion, 28 ezer néző. Játékvezető: Mallenco (spanyol)
Magyarország: Király – Varga J., Korcsmár, Juhász R., Vanczák – Koman, Elek Á., Sándor Gy. (Vadócz, 59.), Hajnal (Stieber, 87.) – Szabics, Priskin (Dzsudzsák, 59.). Szövetségi kapitány: Egervári Sándor
Finnország: Fredrikson – Raitala, Moisander, Toivio, Arkivuo (Lampi, 55.) – Sparv, Väyrynen – Ring, Eremenko, Hämäläinen (Pukki, 84.) – Forssell (Furuholm, 62.). Szövetségi kapitány: Mixu Paatelainen

A magyar válogatott az első perctől kezdve irányította a találkozót, ennek ellenére hiányzott az átütőerő a csapatból, így csak helyzetekig jutott. Priskin Tamás kétszer is közel járt a gólhoz, mindkét alkalommal Koman Vladimir passzát értékesíthette volna, de hibázott. A finnek rengeteg hibával futballoztak, gyakran még egy-egy könnyű átadást is elrontottak – áll az MTI tudósításában.

A második félidőben sem nagyon változott a játék képe, a szövetségi kapitány a sérülése után először pályára lépő Dzsudzsák Balázzsal, valamint Vadócz Krisztiánnal frissített, ám ez sem hozta meg a kellő lendületet. A közönség a hetvenedik percben fújt ébresztőt a csapatnak. A hajrában a finnek kezében volt inkább a mérkőzés, de Furuholm elrontotta a meccslabdának tűnő helyzetet, így az eredmény nem változott.

A hazai alakulat ugyan fölényben futballozott, de igazi ziccert nem dolgozott ki, míg a második félidőben a helyzetek tekintetében a finnek álltak közelebb a győzelemhez, amely Magyarországon először sikerülhetett volna nekik.

Egervári Sándor együttese az elmúlt évek legjobb kvalifikációs szereplését produkálta, 19 pontjával Finnországot, Moldovát és San Marinót megelőzve a harmadik helyen zárt csoportjában Hollandia és Svédország mögött.

Egervári Sándor, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: – Nem sikerült megismételni a szeptemberi teljesítményünket, így elmaradt a három pont begyűjtése. Sajnáljuk, hogy nem tudtunk megfelelni a felfokozott elvárásoknak, izzadtság szagú döntetlenre futott ma az erőnkből.
Mixu Paatelainen, a finn válogatott szövetségi kapitánya: – Elégedett vagyok a játékkal, különösen az első félidővel. Jól védekezett a magyar csapat, de a miénk is remekelt. A folytatásban megpróbáltuk a magyarok passzait megfékezni, ez sikerült is. Sajnálom, hogy a támadásainkat nem tudtuk befejezni, pedig győzhettünk volna.
Olvasói sztorik