NB I

Huszti kimondta: soha többet!

Végleges: Huszti Szabolcs többé szerepel a nemzeti csapatban. Pintér Attila elfogadta a döntését!

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az MLSZ Twitter-csatornájának közlése szerint a német Hannover játékosa, Huszti Szabolcs megerősítette, hogy soha többet nem kíván a magyar válogatottban szerepelni. Pintér Attila elfogadta a döntését.

A szövetségi kapitány ígéretének megfelelően másodszorra is felhívta Huszti Szabolcsot, a Hannover légiósát, de a játékos kitart korábbi elhatározása mellett – írja az MLSZ honlapja.

Pintér Attila csütörtök este kereste meg telefonon a Hannover játékosát, aki éppen edzőmeccset játszott, de később visszahívta a szövetségi kapitányt. A félórás beszélgetés során a kapitány, korábbi ígéretéhez híven megpróbálta meggyőzni a támadót, hogy változtassa meg korábbi elhatározását, és térjen vissza a válogatottba. Huszti újra elmondta korábban is hangoztatott érveit, és azt is, hogy bár rendkívül megtisztelőnek tartja Pintér Attila hívását, a korábbi döntése végleges, így többé nem akar a válogatottban szerepelni.

– Régi kapcsolat a miénk, még a Ferencvárosból ismerem Szabolcsot – mondta Pintér Attila. – Mindig is korrekt, karakán embernek tartottam, és a véleményem a mostani beszélgetés után sem változott. Tiszteletben tartom az érveit, és elfogadom a döntését, még ha sajnálom is, hogy egy remek emberrel, kiváló labdarúgóval kevesebb lesz a válogatott. Klubjában további sportsikereket kívánok neki, biztos vagyok benne, hogy még évekig sok jót hallunk róla csapataiban.

Huszti 2004-ben, mindössze néhány magyar bajnoki mérkőzés után máris a válogatott keretben találta magát, ami miatt élesen kritizálták az akkori kapitányt, Lothar Matthäust, azonban a német döntése remekül sült el. Győztes gólt szerzett tizenegyesből első válogatott mérkőzésén, Japán ellen, és jól játszott Brazília ellen is. Később maga Huszti is elismerte, pályafutása szempontjából nagyon sokat köszönhet Matthäusnak. Aztán a Bozsik-féle válogatottban is helyet kapott, azonban Várhidi Péter időszakában összetűzésbe került a kapitánnyal, amiért távozott az edzőtáborból a görögök elleni Európa-bajnoki selejtező előtt. Az MLSZ 2007. december 31-ig eltiltotta a válogatott meccsektől. Bár 2007 augusztusában Dunai Antal, az MLSZ alelnöke felvetette, hogy töröljék a büntetését, Kisteleki István elnök határozottan elutasította ezt.

Az eltiltás lejártát követően ismét aktív tagja lett a válogatottnak. Erwin Koeman idejében is alapembernek számított. Aztán jött Egervári Sándor, aki lecserélte Huszti Szabolcsot az Anglia elleni találkozó szünetében. A játékosnak nem tetszett, hogy a Videoton labdarúgói előnyt élveznek a többszörösen válogatott, fiatal, külföldön játszó focistákkal szemben, ezért nyílt levélben kritizálta a kapitányt, és lemondta a válogatottságot.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik