NB I

Nem ők arathatják le a gyümölcsöt

Csábi József szerint a rendszeres összetartások már az ő idejükben is léteztek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar válogatott előző szakmai stábjának tagja, Csábi József edző volt a Dinó Sporthíradó hétfő délutáni vendége. A szolnoki kötődésű tréner úgy vélekedett, hogy nemzetközi szinten elismerik a csapat elmúlt három évben elért eredményeit, hiszen az UEFA a tétmérkőzések alapján helyezte az Európa-bajnoki selejtező sorsolása előtt a második kalapba az együttest, ugyanakkor idehaza ez az elismerés a sajtó, a média, illetve a szakma részéről hiányzik.

Csábi kifejtette: korábban úgy gondolta, hogy a felnőtt válogatott másodedzői pozíciójából nem lesz lehetetlen önállóan elhelyezkednie, de ez jelenleg meglehetősen nehéznek tűnik, mert nincs és nem is volt komolyabb megkeresése.

– Talán furcsa ezt az én számból hallani, de várom, és bízom benne, hogy lesz olyan feladat, ami szimpatikus a magyar labdarúgásban. Természetesen nem titok, hogy egy külföldi lehetőségen is elgondolkoznék, ha lennének konkrétumok – mondta Csábi.

A válogatotthoz visszakanyarodva az edző úgy vélekedett, hogy az Egervári Sándor-féle szakmai stáb munkája, illetve a résztvevők megnövekedett létszáma nagy esélyt ad a magyar csapatnak az Európa-bajnokságra való kijutásra. Csábi sajnálja, hogy ezt az esetleges siker gyümölcsét nem ők arathatják le, de a lényeg nem ez, hanem a siker és a jó teljesítmény.

A Pintér Attilának tulajdonított kétnapos összetartásokról az előző stáb tagja elmondta, hogy az elképzeléssel maximálisan egyetért, hiszen hasonló már az ő idejükben is létezett, csak akkoriban ligaválogatottnak hívták. Az első és a második évben még működött, de később nem tudták beilleszteni a versenyrendszerbe, és voltak, akik megvétózták… Csábi ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a keretedzéseken résztvevő 32 játékos nem tekinthető a szó hagyományos értelmében válogatott labdarúgónak.

Olvasói sztorik