NB II

Csábi József hazatér Szolnokra

Az utánpótlásban dolgozó edzők képzése lesz a feladata szülővárosa NB II-es klubjánál.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Néhány nappal azután, hogy a felnőtt csapat vezetőedzője, Kis Károly szerződését meghosszabbított a szolnoki vezetőség, hétfőn egy elismert szakember, Csábi József érkezését jelentették be.

A Szolnoki MÁV FC december 2-tól július 31-ig szóló megállapodást kötött – amely megfelelő vezetőedzői ajánlat esetén felbontható – a szolnoki nevelésű, sokszoros válogatott játékossal, a nemzeti együttest legutóbb szövetségi kapitányként dirigáló Csábi Józseffel. A 46 éves szakember feladata a szolnoki utánpótlásban dolgozó edzők képzése, a korszerű, európai utánpótlás-nevelési edzésmódszerek megismertetése, gyakorlati oktatása, a gyerekekkel foglalkozó edzők tudásanyagának rendszerezése, a napi munkában való megvalósítása lesz. Klubunk célja, hogy olyan játékosokat képezzen, neveljen a szolnoki, s ezen keresztül a magyar labdarúgás számára, akik méltó követői lehetnek a nagy elődöknek” – áll a klub közleményében.

– Egyértelműen azért fogadtam el a MÁV FC vezetőinek felkérését, mert itt nőttem fel a Tiszaligetben, innen indult játékoskarrierem, voltam vezetőedzője a felnőtt együttesnek, azaz ezer szállal kötődöm a klubhoz – nyilatkozta a szoljon.hu oldalon Csábi József. – Természetesen a jövőben is egy felnőtt csapat kispadján képzelem el magam leginkább edzőként, de most, hogy több szabadidővel rendelkezem a korábbiaknál, úgy gondolom, valamit visszaadhatok Szolnoknak abból, amit itt kaptam. A szerződésem egyébként úgy szól, amennyiben az elkövetkező fél évben komoly vezetőedzői ajánlatot kapok, a MÁV FC nem gördít akadályt távozásom elé.

Csábi József hozzátette, egyáltalán nem lesz idegen számára a feladat. A jelenlegi időszakot átmeneti állapotnak tekinti, amelyet szeretne hasznosan eltölteni.

– A felnőtt válogatott mellett eltöltött három és fél év ajándék volt számomra. Egészen más jellegű munkát kellett végeznem, mint egy pályán dolgozó klubedzőnek, számtalan elemzésben vettem részt, s most ezeket a tapasztalatokat megpróbálom átadni a szolnoki utánpótlás-edzőknek. Nagy élmény volt a válogatott mellett dolgozni, úgy érzem több, tapasztaltabb lettem ezáltal, de megmondom őszintén, már hiányzik a gyakorlati, klubedzőként a pályán végezhető napi munka – mondta Csábi.

Olvasói sztorik