NB I

„Egy stáb voltunk és vagyunk”

Az ideiglenesen kinevezett szövetségi kapitány, Csábi József csak egy mérkőzésre tervez.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Sajtótájékoztatót tartott a magyar válogatott az Andorra elleni utolsó selejtező mérkőzés előtt. Mint ismert, a múlt pénteki, hollandok elleni 8-1-es vereség után Egervári Sándor lemondott a szövetségi kapitányi posztról, így ezen a találkozón megbízott kapitányként a korábbi pályaedző, Csábi József látja el a szakvezetői feladatokat.

Az újdonsült kapitány távozása beharangozásával kezdte a sajtótájékoztatót, majd elmondta, tervez némi átalakítást a kezdőcsapatban, de nagy változásokra nem kell számítani az utolsó mérkőzés alkalmával.

– Együtt jöttünk, együtt is dolgoztunk. Együtt is távozunk. A távozás is meglesz, csak három nappal később. A keret adott. Nekem most csak a tiszta fejű emberekre van szükségem, és nem szabad foglalkoznom a pénteki kudarccal.

– Tudunk hatot vagy tízet rúgni Andorrának ebben az állapotban?
– Törekednünk kell rá, de ezt nem lehet gólokban meghatározni.

– Huszti Szabolcsot megkeresték?
– Három nap alatt nagy átalakításokat nem lehet végezni. Nem realitás kérdése ez most, és a szabályok sem teszik lehetővé a behívását, mert a klubcsapatoknak 15 nappal a válogatott mérkőzések előtt postázni kell a meghívókat, különben nem kötelesek elengedni a játékost.

– Tervez változtatásokat a kezdőben?
– Ahogy már említettem, a keret adott, így azokkal kell dolgozni, akik itt vannak. Hangsúlyoztam, hogy csak tiszta fejű játékosokra van szükségem. Mindenképpen tervezek változtatást.

Ha Csábi József megbízatása valóban csak az Andorra elleni világbajnoki selejtezőre szól, akkor ő lesz a magyar labdarúgás történetének ötödik edzője, aki csupán egy mérkőzésen irányította a magyar válogatottat.

Olvasói sztorik