Hírek

Csábinak tiszta fejű játékosok kellenek

A válogatott megbízott edzője szerint a nagy zakó helyett már csak a keddi meccsel szabad foglalkozni.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Csábi József, a magyar válogatott megbízott szövetségi kapitánya szerint hiába a pénteken elszenvedett történelmi, hollandiai 8-1-es vereség, ezzel a keddi, andorraiak elleni, utolsó világbajnoki selejtezőmérkőzést követően szabad csak foglalkozni.

A telki edzőközpontban tartott hétfői sajtótájékoztatón a szakember elmondta, az amszterdami összecsapás eredménye és a mutatott játék letaglózta a futballistákat, a kudarc szombaton meg is látszott a teljesítményükön, a vasárnapi tréningen azonban már egy kicsit oldódott a hangulat.

Az Amszterdamban elszenvedett vereséget követően Egervári Sándor lemondott posztjáról, Csábi József a MLSZ vezetőinek kérésére vállalta el a feladatot.

– Tisztában vagyok azzal, hogy ez a megbízatás három napra szól, és utána távozom, valamint azzal is, hogy ebből az andorrai meccsből nem lehet jól kijönni – mondta Csábi József. – Mély sebeket ejtett ez a pénteki meccs, nemcsak a csapatban, hanem országos szinten is, ebből kellene most kijönnünk. Nekem most nem szabad foglalkoznom a péntekkel, tiszta fejű emberekre van szükségem.

A szakember hozzátette, matematikai esély még mindig van a pótselejtezőt érő második hely megszerzésére, a csapatnak pedig sportemberekhez méltóan mindent meg kell tennie, hogy megtörje a riválist és minél több gólt szerezzen. Megjegyezte, az andorraiak egyre stabilabbak, a románoknak például csak a 31. percben sikerült először eljutniuk a kapujukig.

Csábi elmondta, várhatóak változások a kezdőcsapatban az amszterdamihoz képest, Kádár Tamás például sérüléssel bajlódik, valamint sárga lapjai miatt Guzmics Richárd sem lehet ott a Puskás Ferenc Stadionban.

Ahhoz, hogy a magyar válogatott a keddi utolsó fordulóban megszerezhesse a pótselejtezőt érő második helyet a 2014-es, brazíliai világbajnokság európai selejtezősorozatának D-csoportjában, Andorra legyőzése mellett szüksége van a román és a török csapat hibázására is. Ha a románok hazai pályán döntetlent érnek el Észtország ellen, miközben a törökök Isztambulban alulmaradnak a biztos csoportgyőztesként már vébé-résztvevő hollandokkal szemben, akkor a magyar válogatottnak legalább hat góllal kellene nyernie a pireneusi miniállam együttese ellen. Ha a románok mellett a törökök is egy pontot szereznek kedden, akkor tízgólos magyar sikerre lenne szükség a második helyhez.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik