NB I

A Fradi nem adja a játékosait

Pintér Attila bízik benne, hogy a helyzet megváltozik, és Böde Dániel is ott lehet az edzőtáborban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Úgy néz ki, bekövetkezett az, amire már akkor célzottunk, amikor Pintér Attila kitalálta a rendszeres összetartás intézményét, illetve a törökországi edzőtábort, vagyis nem biztos, hogy a csapatok szívesen odaadják a játékosaikat egy hétre, a bajnoki felkészülés hajrájában. A Ferencváros most egyetlen futballistáját sem adta ki Pintér Attilának, igaz, a kapitány még bízik abban, hogy ez a helyzet megváltozik – írja a mifocink.com.

Tomiszlav Szivics volt az első ellenálló, aki elmondta, hogy ő bizony a Diósgyőr egy-egy fontos meccse előtt nem engedi el játékosait, most pedig a Ferencváros vezetői tették egyértelművé, hogy futballistái nem mehetnek el több mint egy hétre Pintér Attila edzőtáborába, hiszen március elején kezdődik a bajnokság, és az új edző érkezése miatt a zöld-fehérek lényegében az ismerkedési időszakban járnak.

Amikor Pintér összehívta az élvonalbeli klubok vezetőit és edzőit, akkor a Fradinak még nem volt edzője, a kapitány később találkozott a német trénerrel. Az MLSZ sem tagadja, hogy azért nincsenek benne az edzőtáborba utazó keretben a ferencvárosi játékosok, mert a klub nem engedte el őket.

„A Ferencváros, amelynek játékosai korábban többször részt vettek a keretedzéseken, jelezte az MLSZ felé, hogy a kapitány kérése ellenére nem adja ki a nemzeti csapat számára játékosait, így a beleki válogatott edzőtáborban nem lesznek ott Böde Dánielék. Pintér Attila így a Ferencváros játékosai nélkül állította össze a nemzeti csapat keretét. Miután azonban feltett szándéka, hogy a zöld-fehérek legjobbjai is bekapcsolódjanak a válogatottnál végzett munkába – mert például Böde Dániel a válogatott csapatának fontos tagja lehet – a következő napokban az MLSZ munkatársai a Ferencváros vezetőivel egyeztetnek arról, hogy megtalálják annak a lehetőségét, hogy a szintén Törökországban tartózkodó Fradi érintett játékosai akár rövidebb időre is Pintér Attila rendelkezésére állhassanak” – áll az MLSZ ezzel kapcsolatos közleményében.

Hozzá kell tenni, hogy a Pintér Attila által összehívott keret pénteken utazik Törökországba, ahol a Ferencváros pénteken, jövő hétfőn és csütörtökön is felkészülési mérkőzést játszik, és mivel Thomas Doll és a csapat most kezd összecsiszolódni, így talán érthető lenne, ha a német tréner valóban ragaszkodna a játékosaihoz.

Az is kérdés, mi történik ebben az esetben a játékosokkal a válogatottban, ám ennél is nagyobb kérdés, vajon hogyan reagálnak majd a többi klubnál a ferencvárosiak esetleges távolmaradásához. Ne feledjük, Gyömbér Gábor már az előző összetartáson is megjegyezte: reméli, nem éri hátrány akkor, ha néhány összetartástól távol marad.

Ettől függetlenül még lehet sikeres és eredményes az edzőtábor, hiszen Pintér munkájának eredményét – vagy inkább részeredményét – legkorábban a finnek elleni mérkőzésen lehet majd lemérni.

És végül ne feledjük, hogy Pintér Attila győri edzőként nem engedte el a játékosait Egervári Sándor összetartására és edzőmeccsére…

Olvasói sztorik