NB I

Mindenki tiszta lappal indul

Pintér Attila szerint minden profi labdarúgásban dolgozó felelős a csapatért.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Pintér Attila összefogja a nemzetet a válogatott mögött” – írja az Európai Labdarúgó Szövetség honlapjának cikke. Az UEFA a magyar válogatott szövetségi kapitányával, a decemberben kinevezett Pintér Attilával készített interjút.

A cikk idézi a kapitányt, aki elmondta, mindenki tiszta lappal indul nála a sikertelen világbajnoki selejtező után, és nem lehet más a célja az újonnan alakuló csapatnak, mint kijutni a 2016-os Európa-bajnokságra.

– Úgy hiszem, vannak olyan játékosaink, akikkel elérhetjük az álmainkat. Mindenki tiszta lappal indul nálam, hiszen a magyar labdarúgásnak minden játékosára szüksége van – fogalmazott Pintér, majd hozzátette: bízik benne, hogy nem csak a játékosok, hanem az egész nemzet a csapat mögé áll.

A szerző kitér arra is, hogy Pintér Attila nem csak a saját szakmai stábjával, hanem az összes magyar élvonalbeli edzővel szorosan együtt kíván dolgozni. Mint ismert, a magyar válogatott szakmai vezetése eddig minden héten összehívta a hazai bajnokságban szereplő kerettagokat egy rövid összetartásra, és ezentúl is sűrűn fognak találkozni az itthonról számításba vett játékosok.

– Mindenkinek ki kell vennie a részét a munkából, hogy sikeresek lehessünk, a sajtónak és a klubcsapatoknak is. Pozitívan kell gondolkodni, ez az egyetlen módja a sikernek – mondta a 47 éves kapitány.

Pintér a hazai klubok szakvezetőit kérte, ajánljanak játékosokat a keretbe. Ezzel kapcsolatban megjegyezte, jó néhány most be nem hívott játékos is ott lehet a válogatottban a későbbiekben. A csapat egyébiránt február elején Törökországba utazik edzőtáborba, ahol tovább ismerkedhet a jelöltekkel a szakmai stáb. A szakvezető az elvárásokról – az Európa-bajnoki szereplésről – is beszélt.

– Óriási felelősség ez, de szeretnék sikeres lenni. Azt akarom, hogy a játékosaim minden egyes meccs után emelt fővel jöjjenek le a pályáról. A csapatomnak éreznie kell, hogy milyen fantasztikus szurkolók állnak mögöttünk, és ezek a szurkolók megérdemlik a nagyobb sikereket, például az Európa-bajnoki szereplést – magyarázta az edző.

A magyar csapat 1986 óta egyetlen világeseményen sem volt ott, Pintér Attila szerint ebben a 27 évben nem volt megfelelő párbeszéd és együttműködés a klubcsapatok és a válogatott között, e nélkül pedig nem lehet jó eredményeket elérni.

– Csak hatékony együttműködéssel indulhatunk el a sikerhez vezető úton. Ebben az értelemben a nemzeti csapat szereplése minden profi labdarúgásban dolgozó felelőssége – szögezte le Pintér.

Olvasói sztorik