NB I

Továbbra sem enged a Fradi

A Ferencváros egyeztetett az MLSZ-szel a játékosokról, de nem közeledtek az álláspontok.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Ferencváros vezetősége előzetesen tájékoztatta a Magyar Labdarúgó Szövetséget arról, hogy játékosai nem tudnak részt venni a válogatott pénteken kezdődő, törökországi edzőtáborában.

A klub csütörtöki közleményéből kiderül, hogy Orosz Pál, az FTC Zrt. vezérigazgatója és Vági Márton, az MLSZ főtitkára között szóbeli megállapodás született arról, hogy a zöld-fehérek mely időszakokban engedik el játékosaikat a nemzeti csapat összetartásaira.

A felek megegyeztek abban, hogy Ferencváros a téli felkészülési időszak ideje alatt a kétnapos összetartások egyik napján mindig, míg a bajnokság alatt mindkét napon Pintér Attila szövetségi kapitány rendelkezésére bocsátja futballistáit.

„Egyesületünk szerette volna, ha csapatunk törökországi edzőtábora során válogatott játékosai végig Thomas Doll irányítása alatt dolgozhatnak. Erről írásban is tájékoztatta a szövetséget. Az MLSZ azzal a feltétellel egyezett bele az FTC kérésébe, hogy törökországi edzőtáborunk előtti – azaz a január 20-21-i – összetartás mindkét napjára elengedjük játékosainkat. Klubunk ennek – a megállapodás értelmében – maradéktalanul eleget tett” – olvasható a közleményben.

Az állásfoglalás hangsúlyozza, hogy a klub egyetlen olyan lépést sem tett, amelyről előzetesen ne tájékoztatta volna az MLSZ-t.

„Klubunk, ahogyan eddig is, úgy a jövőben is maradéktalanul betartja megállapodásait, valamint segíti a magyar válogatott munkáját” – áll a közleményben.

Az FTC tiltása Gyömbér Gábort, Böde Dánielt és Holman Dávidot érinti.

Olvasói sztorik