Törökország

Buzsáky Ákos a gyógyulás útján

A rehabilitációs munkát végző Fradi-játékosok közül Buzsáky és Somália is elkezdte a labdás edzéseket.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az FTC a törökországi edzőtáborban is nagy figyelmet fordít a játékosok sérüléseinek megfelelő kezelésére, illetve annak megelőzésére. A rehabilitációs munkát végző labdarúgók állapotáról, valamint az orvosi stáb működéséről az egészségügyi különítmény vezetője, dr. Pánics Gergely, valamint a holland fizioterapeuta, Timo Sijbertsma nyilatkozott.

– Ákos térdműtét után lábadozik, jól halad a rehabilitációja, bizakodók vagyunk, hogy előbb-utóbb számíthatunk rá. Somália egy kisebb, azonban elég makacs sérüléssel küszködik, szerencsére ő is egyre jobb állapotban van – mondta a FradiMédia videójában Pánics doktor.

– Ezen a héten kezdte el a külső edzéseket a konditermi és egyéb rehabilitációs tréningeket követően. Most kezdjük őt újra felépíteni, ez a folyamat nagyjából két hétig tart, lépésről lépésre tud majd visszatérni a normál gyakorlásokhoz – tette hozzá Sijbertsma.

Az elmúlt négy hétben konditeremben edző Somália már fájdalom nélkül fut, szintén elkezdte a labdás edzéseket, és egy héten belül már komolyabb munkát végezhet Bali Péter erőnléti edzővel.

A Rapid Bucuresti keddi legyőzését követően A Fradi keretének egyik fele uszodai, valamint konditermi edzést végzett, míg a többiek az edzőpálya felé vették az irányt. A múlt héten vírusos fertőzéssel küszködő brazil Leonardo már jobban van, kedden a társai után utazott, és szerdán már együtt edzett a csapattal.

Olvasói sztorik