Törökország

Románokat vert a Fradi

A Ferencváros 4-0-ra legyőzte a másodosztályú Rapid Bucuresti csapatát.

Kapcsolódó cikkek

Nemzetközi felkészülési mérkőzés
Ferencvárosi TC – Rapid Bucuresti (román) 4-0 (3-0)
Törökország
FTC 1. félidő: Dibusz – Jovanovics, Besics, Mateos, Bönig – Gyömbér, Busai – Jenner, Holman, Ionescu – Böde. 2. félidő: Dibusz – Besics, Gyömbér, Hidvégi, Pintér D. – Csukics, Józsi – Jovanovics, Ionescu, Nagy D. – Diallo. Edző: Thomas Doll
Gólszerzők: Böde (2., 32.), Besics (33.), Diallo (67.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Lejátszotta első törökországi felkészülési mérkőzését a Ferencváros, amely a román másodosztályú Rapid Bucuresti ellen lépett pályára. A fiatal Péter Antal kisebb bokasérülése nem lépett pályára, Somalia és Buzsáky Ákos pedig még rehabilitációs edzéseket végez.

A Fradi villámgyorsan vezetést szerzett: a második percben Busai labdaszerzése után Ionescu középre passzolt, Böde Dániel pedig nagyjából hét méterről a hálóba fejelt (1-0). A folytatásban is a magyar csapat játéka dominált, és ez egy percen belül két gólban is megmutatkozott: előbb Holman passzát Böde értékesítette, majd a 33. percben Jenner szöglete után Besics nagyjából húsz méterről a hálóba bombázott (3-0).

A szünet előtt tovább növelhette volna előnyét a Fradi, ám a ziccerben kilépő Böde túlságosan önzetlenül volt, de nem sikerült Holman Dávidhoz passzolnia. A 43. percben Jenner távoli lövése nyomán a labda a keresztlécen csattant.

A második félidőben Diallo betört a tizenhatoson belülre, majd félmagasan a kapuba lőtt (4-0). Később a románok is eljutottak veszélyes helyzetig, de a keresztléc ezúttal a Ferencvárost segítette. A meccsen volt még egy-két magyar helyzet, de több gól már nem született.

– A négy lőtt gól ellenére nem volt tökéletes mérkőzésünk, ugyanakkor tény, hogy egy nagyon jó találkozón vagyunk túl – fogalmazott a klub honlapján Thomas Doll vezetőedző. – Ez a meccs megmutatta, hogy jó úton járunk, van értelme az elvégzett munkának. Jól kommunikált a csapat, nagyon egységesek voltunk, a játékosok egymásért is küzdöttek. Persze még nem volt százszázalékos a teljesítményünk, de a felkészülés jelenlegi szakaszában ezzel a teljesítménnyel elégedettek lehetünk. Külön örömteli a számunkra, hogy több szemet gyönyörködtető gólt is lőttünk. Ki kell emelnem, hogy nagyon hasznos a törökországi edzőtábor a számunkra, hiszen jó körülmények között, jó pályákon gyakorolhatunk, és minden pillanatot felhasználhatunk a csapatépítésre.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik