Törökország

A felkészülés egyik legfontosabb hete

Hétfőn is három edzés várt az egyre nagyobb harci kedvvel készülő Ferencváros csapatára.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A játékosok a reggelit követően a néhány perces buszútra található edzőkomplexumba mentek, ahol a már megszokottnak mondható pörgős, élvezetes, hajtós tréningen vettek részt. A csapat érezhetően ki van éhezve a mérkőzésekre, ami az egymás elleni iramjáték egészséges, férfias keménységén is érezhető volt.

A játékosok tehát alaposan odatették magukat az edzés során, amit követően Thomas Doll elégedetten meg is dicsérte őket – nem elhallgatva természetesen azokat az egyéni és csapathibákat, amiket még ki kell javítani.

A délelőtti tréninget ebéd és pihenő, majd a konditermi gyakorlás követte. A súlyok és egyéb erősítő feladatok után újra a szabadtéri gyakorlásé volt a főszerep: a társaságra ezúttal taktikai, és csapatszinten megoldandó feladatok vártak. Az egymás elleni játék során aztán szépségdíjas gólok születtek: Csukics lemásolta az Albert-stadionban az Újpestnek lőtt győztes bombáját, Busai laza átemeléséből szerzett találatával bosszantotta a kapust, Gyömbér űzte-hajtotta az övéit, de Böde is tekintélyt parancsolóan ólálkodott a kapu előterében.

A fiatalok láthatóan igyekeznek beilleszkedni, de a kellő tisztelet megadásán túl szinte letépik a mezt a rutinosabb labdarúgókról. Ám mintha őket ez csak még nagyobb lázzal töltené el, támogatják egymást, mennek tovább, és figyelnek az edzői hármas minden utasítására. Első szóra teszik a dolgukat, higgadtan, megfontoltan, nagy alázattal, bármiféle idegeskedés nélkül, ahogyan azt minden ferencvárosi szurkoló elvárná.

Az egész napi munka után – ahogyan az az edzőtáborokban lenni szokott – a vacsorát megelőzően még egy kis gimnasztika következett. Ekkor már nem az edzőpályáké, hanem a hotelben kialakított masszőr, fizioterápiás és orvosi szobáé a főszerep. Itt-ott mindenkinek fáj valamije, egy futballista életéhez ez hozzátartozik, de azt Thomas Doll is elmondta: a felkészülés egyik legfontosabb hete a mostani. Tehát mindenki legyúratja magát, aztán időben nyugovóra tér és holnap újra összeszorítja a fogát – írja a Ferencváros honlapja.

Az FTC hétfői napjának képgalériája ide kattintva megtekinthető!

A Fradi kedden délután játssza első törökországi felkészülési mérkőzését a román másodosztályú Rapid Bucuresti ellen.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik