Futsal

Nincsenek bajban a győri teremlabdarúgók

Drucskó Zoltán elnök szerint a Quaestor-csőd semmilyen hatással nincs az ETO Futsal Klubra.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebookon!

A Tarsoly Csaba nevével (és pénzével) fémjelzett Quaestor-csoport csődje után továbbra sem lehet biztosan tudni, mekkora a baj a Győri ETO FC-nél, bár különféle találgatások és elemzések már napvilágot láttak. A kisalföldi megyeszékhelyen azonban néhány napja tartja magát a szóbeszéd, miszerint a labdarúgók mellett a teremlabdarúgók is nagy bajba kerülhetnek.

Hazai szinten az ETO Futsal Klub a legsikeresebbnek számít, bár jelenleg „csak” a Magyar Kupában és a Szuperkupában mondhatja magát címvédőnek, a bajnokságban nem. A Szijjártó Péter külügyminiszter nevével fémjelzett Dunakeszi Kinizsi például a győriek fiókcsapatának tekinthető. Éppen ezért is pikánsak azok a hírek, amelyek szerint a teremlabdarúgók pénzének egy része Quaestor-kötvényekben van, illetve már csak volt…

A Rangadó.hu a szkopjei repülőtéren érte utol telefonon Drucskó Zoltánt, az ETO Futsal Klub elnökét, aki az MLSZ bizottságvezetőjeként utazott a macedón fővárosba, ahol a magyar válogatott szerdától Európa-bajnoki selejtezőket játszik. Érdeklődésünkre a sportvezető leszögezte, hogy semmilyen szinten nem érintik őket a történtek.

– Önálló gazdasági társaságként működünk, de mint szomszédok és harcostársak szomorúan hallottuk, mi történt. Szurkolunk nekik, hogy meg tudják oldani a helyzetet – nyilatkozta a Győri ETO FC-ről a teremlabdarúgók elnöke, Drucskó Zoltán. – Természetesen mindenféle sportszakmai és emberi segítséget megadunk a helyzet kezeléséhez, ami tőlünk telik. Ha a legrosszabb forgatókönyv érvényesülne, akkor természetesen a gyerekek versenyeztetésében is alternatívát tudunk jelenteni a szülők és a sportolók részére. Névhasználati megállapodásunk van az ETO-val, illetve együttműködési megállapodásunk, sportszakmai kérdésekben, de semmilyen tulajdonosi vagy szponzorációs történet nincs a két gazdasági társaság között, illetve a Quaestor-csoport és az ETO Futsal Klub között.

Olvasói sztorik