Futsal

Öt év után újra bajnok a Berettyó

A Rába ETO rengeteg helyzetet kihagyott, az MVFC 4-2-re nyert, és eldöntötte a futsal finálét.

Kapcsolódó cikkek

Teremlabdarúgó NB I, döntő, 4. mérkőzés
Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Rába ETO 4-2 (1-1)
Gólszerzők: Harnisch (öngól 17.), Rábl (33., 40.), Lovas (38.), illetve Alvarito (17., 40.)
Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc végeredménye: 3-1, a Berettyóújfalu javára.

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A nagy esélyes, címvédő, alapszakasz-győztes és Magyar Kupa-aranyérmes győriek a második meccs után nagy meglepetésre 2-0-s hátrányban voltak a teremlabdarúgó NB I döntőjében, aztán a harmadik találkozót hosszabbítás után megnyerték. Péntek este óriási volt a tét Berettyóújfaluban: győzelmével lezárja a sorozatot az MVFC, vagy összesítésben egyenlít a Rába ETO, és az ötödik találkozóra marad a döntés?

A második percben Lódi labdaszerzése után Fabio hatalmas lövése a kapufán csattant. Két perccel később ismét hatalmas helyzet adódott a hazai kapu előtt Alvarito kísérletét Tihanyi lábbal mentette, majd Juanra bombázott fölé. A vendég győriek voltak fölényben az első percekben, a hazai csapat védekezésre kényszerült. A nyolcadik percben Juanra lőhetett 12 méterről, de Tihanyi bravúrral védett, majd Fabio lövése súrolta a keresztlécet.

A tizedik percben Juanra lövése a léc alá tartott, de Tihanyi a levegőben úszva kiütötte. Egy perc elteltével Juanra egy csel után a kapusba lőtt – az addigi legnagyobb helyzet maradt ki, majd Alvarito passzát Peczár gurította az oldalhálóba, pedig Tihanyi már verve volt. A 14. percben Lódi Tamás próbálkozása is a kapufán csattant, ezután Fabio próbálkozását védte Tihanyi. Hamarosan ismét nagy helyzet alakult ki: Fabio sarkazását Tihanyi tolta ki, éppen Lódi elé, aki lőtt, de a labda a kapu mellé pattant egy védőről. A túloldalon Trencsényi ravasz lövését Balázs Zoltán lábbal védte.

A 17. percben két gólt is láthattak a nézők: előbb Trencsényi szép cselek után belőtt labdája Harnisch combjáról vágódott a győri kapuba, majd Alvarito mesterien csavart a felső sarokba, egy szabadrúgást követően (1-1). A szünet előtt Trencsényi lőtt kevéssel a kapu mellé. A 23. percben Juanra bődületes kapufát lőtt, két perc múlva Alvarito lőtg épphogy mellé, majd Fabio fejbe rúgta a kivetődő hazai kapust a labdával.

Továbbra is pörgős volt a játék: hazai részről Szabó Péter, majd Nagy Tamás hagyott ki egy-egy helyzetet, a győriektől pedig Juanra lőtt, másodszorra védte Tihanyi. A 29. percben egy gyors kontra végén Gál István gurított mellé, majd Nagy Tamás távoli bombáját Balázs Zoltán védte vetődve. Még ugyanebben a percben Juanra lőtt a jobb felső sarok mellé. A 33. percben egy újabb gyors hazai kontra végén Gál passzát Rábl János vágta az üres kapuba (2-1).

A gól után Juanra lőtt fölé, majd egy gyors akció végén Lódi nagy helyzetben mellé. A kihagyott győri helyzetek megbosszulták magukat, de továbbra is nagyon nyomtak a vendégek. A bal szélről Juanra lőhetett, de a kapufa mellett suhant el a labda. A 34. percben Juanra ismét fölé durrantott. Közben a kivetődő Balázs Zoltánt megelőzve Nagy Tamás pontatlanul fölé lőtt. Négy perccel a lefújás előtt vészkapus-játékra váltott a címvédő, de a Berettyóújfalu extázisban védekezett.

A 38. percben egy hatalmas gólhelyzet végén Juanra lövésébe Tihanyi beleütött, a labda Lovashoz került, aki Lódi Tamás mellett a kapuba helyezett (3-1). A meccs utolsó percében előbb Alvarito büntetőrúgása a felső sarokban landolt, majd érkezett egy felívelés az üres győri kapura, Juanra feje felett elszáll a labda, a keresztlécről Rábl János elé került, aki a hálóba lőtte (4-2).

A lefújás pillanatában a csarnok szinte felrobbant az örömtől. A sportszerű mérkőzés után a szövetség szakágvezetője, Kozma Mihály adta át a bajnoki érmeket, aki furcsa helyzetben érezhette magát, hiszen korábban mindkét csapatnál dolgozott edzőként, a Berettyóújfalu trénere, Turzó József pedig a mentorának tekinti őt.

Az ETO saját magát verte meg, mert ennyi helyzetet nem lehet büntetlenül kihagyni. A győriek sikersorozata megtört, öt év után ismét bajnok lett a Berettyóújfalu, amely ráadásul hazai közönség előtt ünnepelhetett – tudósított az etofutsal.hu.

Olvasói sztorik