Futsal

Nem hitték el, hogy kikaphatnak

Az elveszített első meccs után Harnisch Ákos és a Rába ETO visszavágásra készül a bajnoki döntőben.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Hétfőn este rendezték a teremlabdarúgó NB I döntőjének első mérkőzését, amelyen a címvédő Rába ETO a Berettyóújfalut fogadta. Az egyik csapat harmadik győzelméig tartó párharc első felvonását meglepetésre a vendégek nyerték 6-4-re, így elvették a győriek pályaelőnyét. A bajnoki címvédő válogatott játékosa, Harnisch Ákos a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, a legnagyobb probléma az volt, hogy nem hitték el, hogy kikaphatnak.

– Szörnyű volt megélni a vereséget – kezdte Harnisch Ákos. – A probléma szerintem az is volt, hogy nem hittük el, hogy kikaphatunk. El volt könyvelve, hogy három meccs, és vége a bajnokságnak. Most mindenkinek leesett, hogy ez a valóság, mi is ki tudunk kapni. Tudatosult mindenkiben, hogy össze kell szednünk magunkat, hiszen most hazai pályán elvesztettük az előnyünket. Berettyóújfaluban a maximumot kell nyújtanunk, mert abban a csarnokban rengeteg néző előtt nem lesz egyszerű dolgunk.

– Pénteken következik a második felvonás. Mire számít az idegenbeli mérkőzésen?
– Nagyon várjuk már a visszavágót, hiszen most nekünk kell visszavágnunk. Nem merek semmit mondani, hogy a döntő hány meccses lesz. Nagyon szeretnénk megnyerni a második találkozót, és visszavenni az előnyünket. Tisztában vagyunk vele, hogy mindenképpen meg kell nyernünk a bajnokságot, hiszen csak az első helyezett indulhat a nemzetközi kupában.

– Kell valamin változtatniuk az első meccshez képest?
– Elég sok sérültünk van, ezért úgy gondolom, hogy taktikailag változtatni fogunk egy picit. Más játékot kell játszanunk egy kicsit, még agresszívabbnak kell lennünk. Oda kell figyelnünk a helyzeteknél, mert rengeteg lehetőségünk volt – személy szerint nekem is –, amelyeket nem rúgtunk be. Az első félidőben nem is játszottunk jól. A második játékrészben, amikor rájöttünk, hogy nagyobb baj is lehet, rákapcsoltunk egy fokozattal, de nem mentünk vele sokra, mert a Berettyó is mindig gólt tudott rúgni. Ők jól játszottak, hoztak egy átlagnál jobb játékot, ott és akkor ez elégnek bizonyult ellenünk. Nagyon remélem, hogy pénteken ez kevés lesz nekik.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik