Futsal

A címvédő címvédése

Fennállása során negyedszer lett aranyérmes a teremlabdarúgó Magyar Kupában a Rába ETO, amely 6-1-re nyert a házigazda Berettyóújfalu elleni döntőben.

Kapcsolódó cikkek

Teremlabdarúgó Magyar Kupa, döntő
Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Rába ETO 1-6 (0-1)
Berettyóújfalu, 1800 néző. Játékvezetők: Kovács I G., Farkas B.
MVFC: Tihanyi – Nagy T., Trencsényi, Nagy I., Rábl. Cserék: Siska, Lovas, Gál, Szabó P., Mezei, Harmati, Nagy B. Edző: Turzó József
Győr: Balázs Z. – Lódi, Dróth, Juanra, Harnisch. Cserék: Peczár, Carltios, Carlinhos, Fabio, Alvarito, Bognár, Szűcs, Bárdosi. Edző: David Madrid Sanchez
Gólszerzők: Gál (23.), illetve Harnisch (2.), Carlitos (21.), Juanra (27., 37.), Fabio (38.), Dróth (39.)

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A tavalyi és a tavalyelőtti kupagyőztes találkozott az idei fináléban, de úgy is mondhatjuk, hogy a címvédő és a házigazda összecsapása volt ez. A Berettyóújfalu egyik legjobbja, Dávid Richárd nem léphetett pályára, a győriek kapujába viszont visszatért Balázs Zoltán.

Az első percben Dróth Zoltán lövésébe Lódi Tamás tette bele a lábát, de a labda a kapufáról kifelé pattant. Egy perccel később Dróth emelése a keresztlécről vágódott vissza, majd Harnisch megszerezte a vezetést a Rába ETO-nak (0-1). A folytatásban is a győriek játéka dominált, ez kisebb-nagyobb helyzetekben is megmutatkozott, de a pontosság hiányzott.

A hazaiak nem tudtak mint kezdeni riválisuk felállt, szervezett védelmével. A félidő közepén már az MVFC-nek is voltak lehetőségei, aztán az első félidőben komoly kapusbravúrokra volt szükség mindkét oldalon, hogy ne szülessenek újabb gólok. Az utolsó percben Lovas révén egy nagy ziccert, illetve további két ígéretes helyzetet is kihagyott a házigazda.

A szünet után egy szabadrúgást követően Carlitos értékesítette a kipattanót (0-2). Két perccel később Rábl János remek keresztlabdáját Gál István értékesítette (1-2). A gyors szépítésnek köszönhetően a továbbiakban is remek iram és nagyszerű színvonal jellemezte a meccset, számos helyzettel, leginkább hazai részről. A 28. percben mégis növelte előnyét a Rába: Juanra távoli szabadrúgása akadálytalanul vágódott a hálóba, mert Tihanyi kapust megzavarta egy keresztbefutó győri játékos (1-3).

A második félidő felénél Nagy Tamás rontott ziccert, és a társai is kihagytak néhány nagy lehetőséget. Nagyon taktikusan védekeztek a győriek, ezért a Berettyóújfalu átállt a vészkapus-játékra. Támadásai továbbra is meddőnek bizonyultak, ráadásul Lovas Norbert labdavesztése után Juanra, fél perccel később pedig Fabio is betalált az üres hálóba (1-5). Egy perccel a vége előtt Dróth Zoltán is betalált.

A végeredmény nem tükrözi megfelelően a látottakat, mert a bihariak végig méltó partnerei voltak a győztesnek, és csak a helyzetkihasználásuk gyengesége miatt nem tudtak több gólt lőni.

– Örültem, hogy a Berettyóújfalu fel tudott nőni a feladathoz, és egyre jobb teljesítményt nyújt. Ezen a színvonalas meccsen inkább a győriek domináltak, de a hazaiak szép kontrákat vezettek, ám a helyzetkihasználásukkal problémák voltak – mondta a Rangadó.hu szakértője, Gyurcsányi Zsolt, a magyar válogatott játékosa. – Sokat számít az öt külföldi a Rába ETO-nál, de egy-két év múlva szerintem a magyarok is fel fognak nőni az ő szintjükre. Ha az első félidő végén az MVFC jobban használja ki a lehetőségeit, más lehetett volna a döntő kimenetele. A második felvonásban az öt a négy elleni játékot nagyon jól védekezték le a győriek. Ilyen sportág a futsal: hiába szoros végig egy meccs, de akár öt gól is lehet közte a végén, ám ez nem a játékot minősíti, nem volt ilyen fölényes a győriek sikere.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik