Futsal

Előny lehet a ragadós pálya

A győriek Lódi Tamás vezetésével a pályán bizonyítanák, hogy ők a Magyar Kupa négyes döntőjének esélyesei.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A hétvégén Berettyóújfaluban rendezik a teremlabdarúgó Magyar Kupa négyes döntőjét. Szombaton lesznek az elődöntők, ahol előbb a Veszprém találkozik a címvédő Rába ETO-val, majd a MAFC-BME és a házigazda MVFC feszül egymásnak. Ha a két esélyes gárda kerül ki győztesként a párharcokból, akkor összejöhet az álomdöntő, amelyen a bajnokság első két helyezettje csapna össze.

A Rangadó.hu megkereste a házigazdák válogatott játékosát, Rábl Jánost, aki elmondta, hogy egyelőre csak az elődöntővel foglalkoznak, de hazai környezetben természetesen a kupagyőzelem a céljuk.

– Az egész heti felkészülésünk a négyes döntő jegyében zajlott – kezdte a 2013-as év legjobb magyar teremlabdarúgójának választott Rábl János. – Egyelőre az elődöntőre készülünk, hiszen a BME csapatától a bajnokságban meglepetésre vereséget szenvedtünk, bár a meccset megelőző héten a fél társaság beteg volt. Nagyon fiatal csapatról van szó, amelynek rengeteg tehetséges játékos alkotja a keretét. Marcos Angulo személyében spanyol trénerük van, aki tavaly még Győrben dolgozott. Úgy gondolom, jó csapatuk van, és biztosan remek meccs fog kisülni ebből az elődöntőből. Reméljük, most újult erővel le tudjuk győzni őket. Ha ez sikerül, akkor vasárnap a Veszprém–Győr párharc nyertesével találkozunk. Úgy gondolom, ott az ETO az esélyesebb. Sokat jelent, hogy a saját közegünkben játszhatunk, biztosan sokan fognak buzdítani minket. A pálya talaja is előny, hiszen Győrben és a fővárosiaknál is parketta van, nálunk pedig ragadósabb a játéktér. Hazai pályán mindenképp szeretnénk kupagyőzelmet ünnepelni, bízunk benne, hogy sikerülni fog.

A másik ágon címvédő Rába ETO a bajnokság meglepetés-csapatával, a harmadik helyezett Veszprémmel mérkőzik. Lódi Tamás, a veretlen győriek csapatkapitánya a Rangadó megkeresésére elmondta, hogy egy meccsen bármi megtörténhet, ezért nagyon kell figyelniük a vitézkedő veszprémiek ellen.

– Úgy gondolom, amennyire lehetett, felkészültünk – kezdte Lódi Tamás. – Mindenki tisztában van azzal, hogy mi vagyunk az esélyesek, de ezt a pályán is bizonyítanunk kell. Reméljük, igazi futsal ünnep lesz ez a hétvége. Úgy gondolom, Madarász János nagyon jól kihozta a veszprémi társaságból, amit lehetett. Látszik, ha dolgoznak az emberek, akkor eredményt lehet elérni. Igazából egy mérkőzésen bármi előfordulhat, úgyhogy nagyon kell figyelnünk. Úgy érzem, a Berettyóújfalu számára egy plusz töltet lehet, hogy hazai környezetben játszhatja a döntőt. Mindenki azt várja, hogy ez a két csapat jut a fináléba, de nem szabad elfelejteni, hogy van még két gárda, és ugyanúgy összejöhet akár a BME–Veszprém kupadöntő is. Nagyszerű mérkőzésre számítok. Ha összejön az álomdöntő, úgy gondolom, mi vagyunk az esélyesebbek, de ezt bizonyítanunk is kell – mondta Lódi Tamás.

A berettyóújfalui tornán a férfi Magyar Kupa négyes döntőjének mérkőzésein kívül számos program várja az érdeklődőket, megmérkőznek például a női és a férfi NB II-es keleti és nyugati válogatottak, az U11-es keleti és nyugati csapatok, valamint pályára lép a magyar öregfiúk-válogatott a berettyóújfalui veteránok ellen.

A vasárnapi döntőt élőben közvetíti a Sport2 televízió.

Olvasói sztorik