Futsal

Bajban a Rába ETO és a Dunakeszi

Vincze Ottó, Horváth Ferenc és Szijjártó Péter csapata folyamatosan megszegett egy szabályt?

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az erőviszonyokat ismerve óriási meglepetést keltett, amikor a teremlabdarúgó NB II Nyugati-csoportjának 17. fordulójában a tabella második helyén álló MAFC-BME II hazai pályán simán kikapott a sokkal szerényebb játékerőt képviselő Rába ETO II-től január 24-én. Nem sokkal később a fővárosiak hivatalosan óvást nyújtottak be a mérkőzéssel kapcsolatban, ugyanis állításuk szerint jogosulatlanul szerepelt a győrieknél Dróth Zoltán és Lima Bezerra Carlos. Az egyetemisták álláspontja szerint profi státuszú futsal játékos nem szerepelhet az amatőr NB II-ben, ezt a szabályt szegte meg a Rába ETO – írja az ftcfutsal.hu.

A versenykiírás idevonatkozó passzusa kimondja, hogy „a futsal NB I-es sportszervezetek hivatásos szerződéssel rendelkező futsal játékosai a sportszervezet NB II-es (tartalék) csapataiban nem szerepelhetnek.”

Egyértelműen fogalmaz a rendelkezés, amelynek értelmében a hivatásos szerződéssel rendelkező Dróth és Carlinhos nem léphetett volna pályára az ETO NB II-es csapatában.

Szerdán megszületett az MLSZ döntése, amelynek értelmében elfogadták az egyetemisták óvását. A döntés – egyelőre – nem jogerős, fellebbezésre van lehetőség. Ha a grémium másodfokon is helyt ad az óvásnak, akkor a győrieknél is nagyobb bajba kerülhet az NB II-es Dunakeszi Kinizsi, amely a – Rába ETO mellett – a másik olyan futsal-csapat az országban, amely profi státuszú játékosokkal rendelkezik az NB I-ben, vagyis náluk sem lehetett volna visszajátszó az élvonalbeli gárdából az NB II-es csapatba.

A mérkőzéseik kilencven százalékán mégis ez történt. Ebből az következik (illetve következne logikus módon), hogy a velük szemben hivatalból eljáró MLSZ törli a Kinizsi összes eddigi eredményét, és a Szijjártó Péter, valamint Horváth Ferenc és Vincze Ottó nevével fémjelzett csapat visszaesik az utolsó helyre, és nem vehet részt a rájátszásban.

Úgy tűnik, Dunakeszin nem várják meg a másodfokú határozatot, ugyanis miután napvilágot látott az MLSZ döntése szerdán, nem sokkal később közleményben tudatták, hogy a csapat tagjainak munkahelyi elfoglaltságai miatt nem vesznek részt a rájátszásban, tehát visszalépnek.

Az ftcfutsal.hu felteszi a kérdést, hogy a profi klubnak mondott Kinizsinél egy ilyen amatőr hiba után milyen következmények lesznek személyi és csapat értelemben egyaránt? Persze, ugyanez vonatkozhat a győriekre is…

Olvasói sztorik