Futsal

A másodosztályban is öröm a játék

Eltiltás miatt Dróth Zoltán a Rába ETO NB II-es csapatában lépett pályára, és mesterhármast lőtt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A Rába ETO teremlabdarúgó-csapata hétfőn este 10-0-ra legyőzte a Rubeola Csömör együttesét az élvonal alapszakaszának 18. fordulójában. A győri csapat egyik legjobbja, Dróth Zoltán viszont a második csapat színeiben lépett pályára az NB II-ben, a zalaegerszegi Göcsej SK ellen… A 2012-es naptári év legjobbjának választott válogatott játékos három góllal segítette együttesét, és a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, hogy alkalmanként nagyon szívesen játszik a másodosztályban is.

– Már az előző fordulóban is felkértek, hogy mi lenne, ha játszanék, és én nagyon szívesen segítettem a fiúknak. Örültem a lehetőségnek – mondta Dróth Zoltán.

A 25 éves játékos már két mérkőzést játszott az NB II-ben, igaz ebben egy eltiltás is szerepet játszott.

– A Rákosmenti FC visszalépése miatt lyukas fordulónk volt, és amikor megkértek, hogy játsszak vissza az NB II-be, szívesen mentem. Hétfőn pedig azért játszhattam a másodosztályban, mert az első csapatban megkaptam az ötödik sárga lapomat, így egy meccset automatikusan ki kellett hagynom, de ez nem zárja ki a visszajátszást. Szerencsére sikerült segítenem, mert az ETO NB II-es csapatának fontos volt, hogy a hatodik pozíciót megszerezze, hiszen így bekerülhet a rájátszásba. Örülök, hogy én is hozzá tudtam tenni ehhez.

Pénteken azonban ismét az első osztályban számítanak Dróth Zoltán játékára, ugyanis a Rába ETO az ötödik helyezett Dunakeszi Kinizsi vendége lesz a bajnokság 19. fordulójában.

– Most minden rendben van a csapatnál, már nagyon várom az összecsapást. Tavaly játszottunk a kupában és a bajnokságban is két elég sima mérkőzést ellenük, de nem szabad lebecsülnünk a Kinizsit, mert az otthonukban minden csapat megszenved. Szerintem ez most sem lesz másképp. Hétfőn nyertünk tíz-nullra a Csömör ellen, így elmondhatjuk, hogy jó formában vagyunk, de ettől függetlenül ez az eredmény nem mérvadó, és nagyon nehéz meccsre számítok. Viszont ha mindenki százszázalékosan koncentrál, akkor úgy érzem, nem lehet problémánk – zárta a beszélgetést Dróth Zoltán, a Rába ETO játékosa.

Olvasói sztorik