Futsal

A bajnokcsapat nagy fordítása

A veretlen címvédő Rába ETO 8-5-re nyert a MAFC otthonában a teremlabdarúgó NB I alapszakaszának 11. fordulójából elhalasztott mérkőzésen.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Elhalasztott meccset pótoltak csütörtök este Újbudán. Ezt a találkozót november végén rendezték volna, de akkor a győriek időpont-módosítást kértek, mert az UEFA Futsal Cup portugáliai elitkörében voltak érdekeltek. Először január elejére tűzték ki a meccset, de akkor meg a válogatott hollandiai túrája miatt nem játszották le. Végül sikerült olyan dátumot találni, ami a bajnoki címvédő győrieknek megfelelő, a fővárosiaknak viszont korántsem, hiszen ők szerda este Magyar Kupa-visszavágót játszottak a Fradi otthonában. Nem egészen 24 órával később kellett pályára lépniük a veretlen listavezető ellen…

A Berettyóújfaluba igazoló Komáromi Pétert és a Dunakeszire távozó Fehér Krisztiánt elvesztő BME még nem szerzett pontot ebben a naptári évben, és szenzáció lett volna, ha ez a rossz sorozat most szakad meg.

A papírformának megfelelően a győriek szereztek vezetést, de fordított a MAFC, sőt 2-2 után berámolt még két gólt, így a szünetben 4-2-re vezetett. Remek játékkal, motiváltan jöttek ki a hazaiak a pályára, és ez egy ideig a továbbiakban is megmaradt, így már hárommal vezettek. Igen ám, de a veretlen bajnokcsapat ezúttal sem adta meg magát, és a folytatásban viszonylag gyorsan fordított (5-2 után 5-6), sőt a hajrában további két gólt lőtt, így 5-8 lett a vége.

Sok szabálytalanság volt a meccsen, az első félidőben két kisbüntetőt is lőhetett a MAFC, de Sivák Péter a másodikat kihagyta, sőt a győriek légiósa, Alvarito is rontott, a keresztlécet találta telibe. Mindkét csapat sok helyzetet elhibázott az első félidőben, Dróth Zoltán viszont óriási gólt lőtt a jobb felső sarokba a fordulás után. Szomorú érdekesség, hogy ez volt a bajnokcsapat egyetlen magyar gólja, a többit mind külföldiek szerezték. Az utolsó találat 12 másodperccel a vége előtt született üres kapura, mert akkor már vészkapussal játszottak a hazaiak. A szerdai kemény kupameccs sokat kivett a MAFC-ból, ezért a második félidőben a frissebb ETO akarata érvényesült. A találkozóról részletes tudósítást és nyilatkozatokat olvashatnak honlapunkon a pénteki nap folyamán.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, a 11. fordulóból elhalasztott mérkőzés

MAFC-BME-Docler Akadámia – Rába ETO 5-8 (4-2)

Gólszerzők: Öreglaki (7.), Szeghy (8.), Rajnay (15.), Sivák (16., 21.), illetve Fabio (1., 22., 22., 39.), Alvarito (15., 30.), Dróth (28.), Juanra (35.)

További elhalasztott mérkőzések

Január 27. hétfő, 19.30: Mezei-Vill FC Berettyóújfalu – Dunakeszi Kinizsi

Február 10. hétfő, 18.15: Rába ETO – Swietelsky-Haladás VSE

Olvasói sztorik