Futsal

A bajnok nyerte a nagy rangadót

A házigazda Rába ETO 5-3-ra győzött a Berettyóújfalu ellen az NB I alapszakaszának 16. fordulójában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az új brazil légiós, Carlinhos is bevetésre várt a házigazda győrieknél az alapszakasz rangadóján, a nagy rivális Berettyóújfalu ellen. Érdekesség, hogy a bajnoki címvédő öt külföldit nevezett a találkozóra, az MVFC viszont kizárólag magyar játékosokból áll.

Több mint hatszáz néző előtt kezdődött rangadó. A hangulat és a tét óriási volt, hiszen a tabellára pillantva egyértelmű, hogy az alapszakasz-győzelemért játszottak a csapatok.

A kezdeti győri rohamokat remek kapusteljesítményének is köszönhetően átvészelte a Berettyóújfalu, ezután kiegyenlítetté vált a játék, de az ETO jól tartotta a labdát. A 11. percben váratlanul vezetést szereztek a vendégek egy szerencsés góllal: Rábl János lágyan a kapu felé továbbított, úgy tűnt, hogy Balázs Zoltán védeni tud, de Szabó Péter megzavarta, a kapus kezéről hozzápattant a labda, ő pedig élt a lehetőséggel, és ellenfele alatt a kapuba gurított (0-1).

A gól után újult erővel támadtak a győriek, bár a gól egy kicsit megfogta őket. Mindkét oldalon voltak ígéretes helyzetek, de a 16. percben a hazaiak lőttek gólt: Dróth indult meg középen, majd távolról tüzelt, a labda a kifutó Tihanyi kapusról a hálóba vágódott (1-1). A 19. percben Juanra lövése után Dróth elé pattant a labda, aki az elvetődő Tihanyi felett elegánsan a hálóba emelt (2-1). Nagy taktikai csata, és ritkán látható iram jellemezte a játékot.

A szünet után Szabó Péter eladott labdáját Fabio a kivetődő kapus hasa alatt a kapuba gurította (3-1). Mindkét csapat tagjai mindent megtettek a sikerért, de a következő gólt is a bajnokcsapat érte el: mintaszerű akció végén Harnisch és Alvarito kényszerítője után utóbbi hatalmas gólt lőtt (4-1). A 32. percben vészkapus-játékra váltott az MVFC, de a kisalföldiek példamutatóan védekeztek.

Két perccel később Juanra szabálytalankodott Trencsényi ellen, büntetőhöz jutottak a vendégek, és Lovas bombájával szemben Balázs Zoltán tehetetlen volt (4-2). Ezután ismét Fabio lopta el a labdát, majd elegánsan az üres kapuba emelt (5-2). Egy perccel később Nagy István vágta keresztbe a labdát, Lovas jókor érkezve, közelről Balázs kapujába lőtt (5-3). A hajrá is nagyon izgalmas volt, de az eredmény már nem változott. A Rába ETO megverte a Berettyóújfalut, és a két csapat helyet cserélt a bajnoki tabella élén.

A győriek megérdemelten nyerték meg a rendkívül színvonalas találkozót. A kétgólos különbséggel végződő rangadó rendkívül sportszerű körülmények között zajlott, hiszen a játékvezető mindössze egyszer adott sárga lapot. A vendégek derekasan küzdöttek, de a magabiztos ETO nem engedte ki kezéből az irányítást. Kivárta, hogy ellenfele hibázzon, és keményen büntetett. Folytatás a felsőházban, ahol a Berettyónak biztosan lesz még egy-két szava az idei szezon kozmetikázásához – tudósít a Rába ETO honlapja.

Teremlabdarúgó NB I, alapszakasz, 16. forduló

Rába ETO – Mezei-Vill FC Berettyóújfalu 5-3 (2-1)

Gólszerzők: Dróth (16., 19.), Fabio (22., 34.), Alvarito (28.), illetve Szabó P. (11.), Dávid R. (34.), Lovas (36.)

Swietelsky-Haladás VSE – Kincsem Lovaspark-Nagykáta 4-3 (2-1)

Gólszerzők: Németh P. (1., 2.), Halmos M. (21.), Hajmási (31.), illetve Bánfalvi (öngól 1.), Vörös P. (38.), Fülöp (40.)

1. FC Veszprém – DEAC Armada 11-5 (3-2)

Gólszerzők: Tatai (11., 20., 24., 32., 39.), Boromisza G. (11., 23.), Boromisza D. (24.), Finta (27., 31.), Marton B. (39.), illetve Nagy Zs. (8.), Berecz (14., 30.), Nagy I. (21.), Angyalos (27.)

Kiállítva: Berecz (31.), Nagy Zs. (31.)

Pénteken játszották

Újszegedi TC – Rubeola FC Csömör 7-2 (1-1)

Dunakeszi Kinizsi – MAFC-BME-Docler Akadémia 3-1 (0-0)

A Rákosmenti FC visszalépése miatt az Aramis SE szabadnapos.

Olvasói sztorik