Futsal

Kiléphetnek a saját árnyékukból

A Berettyóújfalu játékosa, Rábl János szerint idén végre ismét megállíthatják a Győrt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A szövetség Rábl Jánost választotta a 2013-as év legjobb teremlabdarúgójának. Az élvonalbeli Berettyóújfalu játékosa kiváló esztendőt tudhat maga mögött: a jelenlegi idényben csapata eddigi 14 bajnoki mérkőzésén harminc gólt szerzett, vagyis pontosan minden harmadik berettyói találat fűződik az ő nevéhez a bajnokságban. A csapat a Magyar Kupában is menetel, a 4-4-es első mérkőzés után szerdán 13-1-re győzték le a Törökszentmiklóst a negyeddöntőben.

Rábl János a szerdai találkozón is vállalt két találatot. A 24 éves válogatott játékos a Rangadó.hu megkeresésére elmondta, meglepte az MLSZ decemberi kitüntetése. Úgy érzi, bár egyénileg alighanem a tavalyi év sikerült számára a legjobban, a csapatsikereket tekintve az idei esztendő termékenyebb lehet az előzőnél.

– Az MLSZ-nél is úgy érezték, hogy kétezer-tizenhárom az ön éve volt. Egyetért azzal, hogy a tavalyi esztendő volt karrierje eddigi csúcsa?
– Nagyon örültem annak az elismerésnek – mondta Rábl János. – Nem számítottam rá, hogy én leszek az év teremlabdarúgója. Azt nem tudom megmondani, hogy kétezer-tizenhárom volt-e a legjobb évem, hiszen másfajta sikereket értem el korábban is: kétszer voltam Magyar Kupa-győztes, míg például a tavalyi év nem sikerült olyan jól a csapattal, nem nyertünk egy trófeát sem. Ami viszont az egyéni teljesítményemet illeti, való igaz, hogy az előző esztendő sikerült az eddigiek közül a legjobban.

– Gondolkodott már azon, hogy egy magasabb szinten is kipróbálja magát?
– Miután a Berettyóújfaluhoz kerültem, együtt dolgoztunk egy ideig Federico Vidal Montaldóval. Ő mondta nekem, hogy megpróbál segíteni abban, hogy idővel összejöjjön egy külföldi szerződés. Legszívesebben Spanyolországban próbálnám ki magamat.

– Állandó téma a Győr–Berettyóújfalu párharc. Hogy érzi, idén sikerülhet megfogni a nagy riválist?
– Úgy tűnik, kiegyensúlyozottá vált a játékunk. Egy vereségünk van a bajnokságban, pont a Győr ellen. De ott is csak öt-négyre kaptunk ki egy végig szoros, küzdelmes, az utolsó percekig kiélezett találkozón. Talán végre túllépünk a saját árnyékunkon, és idén megnyerjük a kupát vagy a bajnokságot.

Olvasói sztorik