NB I

Bogdán lett az év legjobbja

Az MLSZ szerint a hollandiai 1-8 ellenére a válogatott kapusa nyújtotta a legjobb teljesítményt 2013-ban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A sportszövetségek minden évben megválasztják a legjobb versenyzőket, sportolókat, ez a hagyomány természetesen idén sem szakadt meg. A Rangadó.hu most szakágak szerint bemutatja a Magyar Labdarúgó Szövetség díjazottjait.

Labdarúgás, férfi: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers, angol)

A válogatott kudarcai és klubcsapataink gyászos nemzetközi szereplése miatt nem volt könnyű helyzetben a szövetség vezetése, amelynek két lehetősége volt. Vagy a válogatott egyik játékosa mellett teszi le a voksát, ami a bukaresti 0-3 és az amszterdami 1-8 után nem valami bölcs döntés, vagy olyat választ, aki nem szerepelt a nemzeti csapatban, de akkor a szurkolók joggal kérdezhetik, hogy az MLSZ által az év legjobbjának tartott labdarúgó miért hiányzott a válogatottból?

„Ha két rossz van, melyik a jobb?” – kérdezi Balázs Fecó a jól ismert sláger refrénében. Nos, a szövetség illetékesei az első verzió mellett döntöttek. Véleményünk szerint Lovrencsics Gergő vagy Németh Krisztián idén inkább megérdemelte az év legjobbja díjat, de lelkük rajta…

A 26 éves kapus angol klubja, a Bolton Wanderers tavasszal a másodosztály hetedik helyén végzett, ezzel épphogy lemaradt a feljutás lehetőségéről, jelenleg pedig a 15. helyen áll. Bogdán élvezi az edzője bizalmát, amikor egészséges, de október közepén megsérült, egy edzésen részlegesen beszakadt az oldalszalagja, és azóta sem épült fel.

Válogatottunk idén kilenc mérkőzését játszott, Bogdán hat alkalommal lépett pályára. Teljesítményére az amszterdami 8-1-es meccset kivéve nem lehet panasz, szinte mindig voltak nagy bravúrjai, még a bukaresti vesztes találkozón is. Másodszor választották az év legjobbjává.

Labdarúgás, női: Jakabfi Zsanett (VfL Wolfsburg, német)

A női szakágban sokkal könnyebb volt a döntés, hiszen egyértelmű, hogy az idén tavasszal német bajnokságot, Német Kupát és Bajnokok Ligáját is nyerő Jakabfi a legjobb. Reméljük, ennek az elképesztő eredménysornak idehaza is lesz pozitív hozadéka. A 23 éves hölgy sikereivel könnyen népszerűsíthető hazánkban a női labdarúgás, hiszen a válogatottnak is oszlopos tagja. Idén immár negyedszer lett az esztendő legjobbja.

Teremlabdarúgás, férfi: Rábl János (Mezei-Vill FC Berettyóújfalu)

A lehető legjobb döntés született, hiszen a 24 éves játékos idén valóban kiváló formában van. Tavasszal az alapszakaszt 19, a rájátszást 13 góllal zárta, a jelenlegi bajnokságban már 12 meccs alatt összejött neki 29 találat, amivel toronymagasan vezeti a góllövőlistát. A bajnokságban ezüstérmes lett az MVFC-vel, a válogatottban pedig alapemberré vált. Az ukránok elleni vesztes Európa-bajnoki pótselejtező mérkőzésein is üde színfolt volt a játéka. Pályafutása során először kapta meg az év legjobbja elismerést, de ha továbbra is így fejlődik, akkor biztosan nem utoljára…

Teremlabdarúgás, női: Szabó Boglárka (Astra Kiskunfélegyháza)

Az előző szezonban az alapszakasz során 18, a rájátszásban húsz gólt lőtt, a döntő két mérkőzésén pedig összesen négyszer volt eredményes. Ehhez még a Magyar Kupában is hozzátett hat gólt, nem mellesleg mindkét sorozatban aranyérmet ünnepelhetett csapatával. Úgy tűnik, mindez csak felvezetése volt a jelenlegi parádés szezonnak, hiszen jelenleg 41 találattal óriási fölénnyel vezeti a góllövőlistát, csapata pedig a bajnoki tabellát. A húszéves hölgy a nagypályás válogatottnak is alapembere, a teremlabdarúgó szakágban idén először lett az év legjobbja.

Strandlabdarúgás: Ughy Márk (Szász Therm)

Az idén nyáron rendezett országos bajnokság góllövőlistájának harmadik helyezettje. Csapata a tabella ötödik helyén zárt. A 37 éves játékos neve a Csepel és a Tatabánya nagypályás csapatából lehet ismert, manapság pedig az NB III-as Dunaharasztiban játszik. Teremlabdarúgóként a Rubeola és a Gödöllő együttesét erősítette, napjainkban pedig a Ferencvárosban szerepel. Meghatározó játékosa a strandlabdarúgó-válogatottnak, a szakág legjobbja díjat most először kapta meg.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik