Hírek

Továbbra is bíznak Bogdánban

A hollandiai nyolcas ellenére a magyar játékos marad a Bolton Wanderers első számú kapusa.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Bogdám Ádám marad az angol másodosztályú Bolton Wanderers első számú kapusa – írja a The Bolton News. A helyi lap terjedelmes írást közölt Dougie Freedman menedzserrel, aki kizárólag a magyar játékosról beszélt. A cikk emlékeztet rá, hogy múlt pénteken Bogdánnak pokoli estéje volt, hiszen nyolc gólt kapott a holland válogatottól. A nagy vereség miatt a magyar szövetségi kapitány lemondott, és tovább rontott a kapus helyzetén, hogy az Andorra elleni meccsen nem neki szavaztak bizalmat, csak a cserepadon kapott helyet.

Aki attól tart, hogy a hétvégi, Sheffield Wednesday elleni bajnoki meccsen egy megtört ember áll a Bolton kapujában, azt Dougie Freedman megnyugtatja. A menedzser elárulta, hogy a 26 éves játékos küldött neki egy üzenetet a hollandiai vereség után.

– Azt üzente, hogy ez egy rémálom volt – nyilatkozta Freedman. – De én játszottam a Nottingham Forest csapatában, amikor a Manchester United elleni kikaptunk nyolc-egyre, úgyhogy tudom, mit érez. Azt válaszoltam neki, hogy az idő a legjobb gyógyszer, én még mindig szeretem őt, találkozunk csütörtökön! Ő egy kedves fickó. És amikor ezt mondom, úgy értem, hogy nem bújik ki a felelősség alól, nem pedig úgy meghívnám őt kajálni, vagy egy italra.

Az edző úgy fogalmazott: a magyar kapus megérti, hogy nincs szükség ujjal mutogatásra, vagy mások hibáztatására, elfogadja a történteket. Ezután a Yeovil Town elleni mérkőzést is szóba hozta, amelyen Bogdán „borzalmas hibát” vétett, ez is hozzájárult a Wanderers kínos hazai vereségéhez.

– Szörnyű hibát követett el a Yeovil ellen. Nem fogom megvédeni őt, mert elég nagyfiú ahhoz, hogy minden kritikát elfogadjon – magyarázta Dougie Freedman. – Ő döntött úgy, amikor fiatal volt, hogy kesztyűt húz, és tudja, mivel jár mindez. Rengeteg hátraveregetést kap, amikor bravúrokat mutat be, ahogyan a Yeovil ellen is, de amikor gólt kap, akkor kritizálják a rajongók. Ezzel meg kell birkóznia. Elég erősnek kell lennie, mert csak egy ember segíthet neki: saját maga.

Az edző hozzátette, a magyar kapus tudja, mit gondol róla, de ezek azok a dolgok, amelyeken egy játékosnak át kell mennie hogy jobbá váljon.

– Nem szurkolok a magyaroknak, de most szorítottam nekik, hiszen egy olyan holland válogatottal találkoztak, amely olyan formában van, hogy bárkit le tudott volna győzni ilyen különbséggel is. Néha reálisan kell értékelni a dolgokat, és meg kell birkózni velük – és bár furcsa és nagyon kínos ez a vereség, hosszútávon mindenképpen jót tehet a játékosnak – zárta mondandóját Dougie Freedman.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik