Hírek

Az ellenfél stílusához alkalmazkodva

Bogdán Ádám szerint két kiváló és tapasztalt kapus vár bevetésre a holland válogatottban.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyar csapat kapusa, Bogdán Ádám némileg ellentétes utat jár be, mint Szalai Ádám. A csatárral ellentétben ő a válogatottban rendszerint jobb teljesítményt nyújt, mint a klubjában. Ez meg is látszik a Bolton szereplésén, amely az angol másodosztály 11. fordulójában szerezte meg első győzelmét. A Hollandia elleni, pénteki világbajnoki selejtezőre készülő magyar keret hétfőn kezdte a közös munkát. A Telkiben rendezett sajtótájékoztatón Bogdán elmondta, ismeri az ellenfél kapusait, hiszen mindketten Angliában védenek.

– Boldog, amiért hosszú idő után végre sikerrel zárt a klubcsapata?
– Nagy kő esett le a szívünkről, hiszen megvan az első győzelmünk – mondta Bogdán Ádám. – Értett már, és nagyon örülök, hogy átléptük ezt a nagy akadályt, és bízom benne, hogy innentől kezdve egy összeállt csapattal elindulunk felfelé, és minél hamarabb a tabella első felébe kerülünk. Nyilvánvalóan pozitívabb hangulatban vagyok, mintha megint kikaptunk volna. Örülök, hogy itt lehetek, és várom a következő két kihívást.

– Készül a holland csatárok stílusára, esetleg a büntetőjükre?
– Mindig úgy próbáljuk összeállítani a heti edzésmunkát, hogy az aktuális ellenfél stílusához némileg alkalmazkodjon. Az sem titok, hogy egy kapus megpróbál minden segítséget megkapni, ha tizenegyesre kerül a sor – gondolok itt a videózásra –, és az alapján eldönteni, hogy melyik az a sarok, ahova esetleg a labda jöhet.

– Louis van Gaal mostani kapitányi szerepvállalása során tizenöt meccsen már hat kapus védett. Ez befolyásolhatja-e a meccset?
– Tim Krul és Michel Vorm is Angliában játszik, ezért ismerem a kvalitásukat és a formájukat is. Az, hogy ilyen sok kapus védett már viszonylag kevés meccs alatt, az sérüléseknek is köszönhető, az említett két kapus is hosszú ideig sérült volt. Ugyanakkor két kiváló és tapasztalt kapusról van szó.

Olvasói sztorik