Hírek

A kapitány orvosolja a tüneteket

Bogdán Ádám szerint a többség által elismert, felkészült, komoly szakmai tudással rendelkező edző kell.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Komplikációk miatt a vártnál később épül fel térdszalag-sérüléséből a magyar válogatott és a Bolton Wanderers kapusa. Bogdán Ádám idén valószínűleg már nem léphet pályára az angol másodosztályban nehéz helyzetben lévő csapatában.

Bogdán Ádám a Digi Sport televízió péntek reggeli adásában elmondta, továbbra is azt szeretné, hogy a Boltonnal visszajussanak a Premier League-be.

– Hogy van a térde?
– Köszönöm szépen, a hírekkel ellentétben tulajdonképpen egészen jól vagyok, javulgat az állapotom, és azon vagyok, hogy ezt az előre bejelentett tényt, miszerint idén már nem védek, a rehabilitáció során cáfoljam – mondta Bogdán.

– Ezek szerint azon dolgozik, hogy a karácsonyi időszakban játszhasson?
– Így van, továbbra is szeretném tartani ezt az előre bejelentett időpontot. Az első hétre teljes pihenést írtak elő, haza is engedtek, otthon voltam a családommal, és kaptam egy olyan szerkezetet, ami stabilizálja a térdemet. Miután visszautaztam, elkezdődött a meló, folyamatosan változtatták a térdgépnek a hajlítási szögét, és a mostani hét elején le is került. Már szabadon végzek guggolásokat, a jövő héten pedig elkezdjük az erőnléti edzéseket, a biciklizést, az evezést. Egyre nagyobb súlyokkal guggolok, stabilizációs gyakorlatokat végzek, tehát halad a dolog. A legnagyobb probléma, hogy a térgép miatt – ami kontrollálta a mozgást – az izom eltűnt, és azt most vissza kell hozni, hogy stabil maradjon a lábam.

– A rehabilitációs időszakban ingázik?
– Szerencsém van, hiszen most itthon vagyok. Ez annak köszönhető, hogy válogatott szünet van, ezért a keretünk többsége kapott öt-hat szabadnapot. Én a péntek-szombat-vasárnapot kaptam meg, tehát már csütörtök este haza tudtam utazni. Nem gondolom, hogy lett volna lehetőségem, ha nincsen pont válogatott szünet, de így nekem is adatott három nap itthon, tehát ez egy szerencse a szerencsétlenségben.

– Szeretne bekerülni az új szövetségi kapitány új válogatottjába is?
– Abszolút! A célom továbbra is az, hogy a keretben legyek, és a válogatottban védhessek, erről nem szeretnék lemondani. Megpróbálok először is minél hamarabb felépülni, visszaszerezni a helyemet a Boltonban, és olyan teljesítményt nyújtani, hogy az egy meghívóval érjen fel. Ha pedig ez megvan, akkor újra minden meccsen bizonyítani szeretnék.

– Mi a Bolton baja? Sokat gyengült a keret?
– Mi magunk sem értettük, mi lehetett a gyengébb szereplés oka. Az utolsó hét meccsen veretlenek vagyunk, és egy jó ideje már stabilak vagyunk hátul. Most viszont elöl is önbizalmat kaptunk, és az utolsó meccset már három-egyre nyertük. A keret minősége továbbra is megvan, az önbizalmunk is egyre nő, hiszen hátul meg tudjuk oldani a feladatot, és elöl is tudunk több gólt szerezni, amivel meg lehet nyerni a meccset.

– Hosszútávon a Boltonban képzeli el a jövőjét?
– Elsősorban az a feladatom jelen pillanatban, hogy felépüljek és bizonyítsak, egyelőre edzésen, és visszakerüljek a Bolton kapujába. Mint minden más kapusnak, természetesen nekem is az a célom, hogy minél magasabb szinten szerepeljek. Továbbra is azt mondom, szeretném, hogy a Boltonnal visszajussunk a Premier League-be, amire a rossz kezdés után nyilván nem sok esélyt adnak, de azt gondolom, mindig oda lehet érni az első hatba. Akkor egyértelmű lenne a szituáció…

– Külföldi vagy magyar legyen a szövetségi kapitány idehaza?
– Azt gondolom, hogy egy felkészült kapitány kell, aki a többség által elismert, és komoly szakmai tudással rendelkezik.

– Van ilyen magyar és külföldi is?
– Ezt nem az én dolgom megítélni, ezt azok a szakemberek döntik el, akik megválasztják. Én abban bízom, hogy jól tudnak választani, hiszen egy új kapitánnyal lehet orvosolni azokat a tüneteket, amelyekben a magyar foci szenved. Szakmailag nagyon jól felkészült, a többség által támogatott kapitány kell. Nekünk, játékosoknak az a feladatunk, hogy őt elfogadjuk, és minél jobban teljesítsünk, ha meghívást kapunk.

Olvasói sztorik