Futsal

A fővárosból erősít az MVFC

Az U21-válogatott csapatkapitánya, Komáromi Péter a Berettyóújfalu csapatához igazolt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Ahogy lenni szokott, a téli holtszezon leginkább az átigazolásokról, a játékoskeringőről szól, hiszen a csapatok próbálkoznak megerősíteni a keretüket. Komáromi Péter, a MAFC-BME játékosa például a Berettyóújfaluhoz igazolt. A bemutatkozására egy kicsit várni kell, hiszen a fővárosiak utolsó bajnoki és kupameccsén is a kiállítás sorsára jutott, így egy-egy meccses eltiltást kapott.

A 21 éves Komáromi a Ferencvárosban kezdte teremlabdarúgó-pályafutását, ahol már 18 évesen tagja volt az NB I-ben bronzérmet szerző csapatnak. Innen a Vasashoz igazolt, majd a Rubeola Csömör következett, de rövid idő után a MAFC-hoz igazolt, egy évvel ezelőtt. A mostani átigazolási időszakban több csapat is szerette volna megszerezni, de ő bihariakat választotta.

A tehetséges játékos évek óta alapembere az U21-válogatottnak, amelynek a legutóbbi Visegrádi Négyek tornán csapatkapitánya is volt. Az elmúlt hónapokban meghívót kapott a felnőtt válogatottba is, de sérülések miatt kénytelen volt kihagyni. A januári, Hollandia ellen készülő bő keretnek is tagja. Amennyiben Sito Rivera szövetségi kapitány úgy dönt, akár pályára is léphet a Sittardban rendezendő barátságos mérkőzésen.

– Három éve, amióta a Mezei Vill FC vezetőedzője vagyok, próbálom magyar játékosokkal megerősíteni csapatunkat, ehhez természetesen maximális partner Mezei József, elnök-tulajdonosunk – mondta Turzó József. – Persze, nem könnyű ezt megtenni, mert nagyon kevesen kötelezik el magukat teljesen a futsal mellett. Komáromi Péter úgy döntött, megteszi ezt a lépést, és hozzánk igazol. Nagyon sok jót hallottam róla az elmúlt időszakból az U21-válogatottból, valamint Marcos Angulo barátom keze alatt is jól dolgozott. Óriási szerencsénk volt, hogy nem kötötte szerződés előző klubjához, valamint hogy az őt csábító klubok közül minket választott. Remélem, mindketten megtaláljuk a számításainkat, és Péter olyan nyugalmat talál nálunk, amelyben kiteljesedhet, és a következő időszakban csak a teljesítménye kerül előtérbe.

– Amióta elkezdtem a futsalt, arra vágytam, hogy profi játékos lehessek. Ezért dolgoztam az elmúlt években – mondta Komáromi Péter. – Rengeteget köszönhetek a MAFC-BME-nek az elmúlt egy évért. Nagyon sokat fejlődtem, remekül éreztem magam, de úgy éreztem, újabb előrelépés számomra, hogy Berettyóújfaluba igazolhatok. Nagyon jó csapatba kerülök, ahol tényleg csak a futsalra kell koncentrálnom, minden külső körülmény nélkül. Néhányan féltenek különböző dolgok miatt, de szeretném bizonyítani, hogy jól döntöttem és tényleg tudok élni a mostani lehetőséggel.

futsal-hungary

Olvasói sztorik