Futsal

Távolodik a magyarok bajnoki címe

Az osztrák élvonalban szereplő Murexin egy győzelemmel és egy vereséggel zárta az esztendőt.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Az idei naptári év utolsó hétvégéjén ismét teljes fordulót rendeztek az osztrák teremlabdarúgó-bajnokságban. A listavezető Schwaz hazai pályán játszhatott, és a Polonia FC, illetve a Futsal Vienna magabiztos legyőzésével már harminc pontja van a tiroli csapatnak, tehát továbbra is vezeti a tabellát.

A magyar játékosokkal felálló Murexin csapata kétpontos hátrányból várta az év utolsó játéknapját, de a bécsújhelyiekre két nehéz ellenfél várt. Először a Futsal Klagenfurt csapatával néztek farkasszemet, akiket az első fordulóban ugyan 13-3-ra legyőztek, de azóta javult a rivális teljesítménye, és minden csapattal képes szoros meccset játszani.

A mérkőzés elején a Murexin saját térfelére visszaállva várta ellenfele támadásait, és ebből próbált kontrákat vezetni. A védekezés Joó Bálint és Armin Music vezetésével jól működött, a kontráknál azonban sok hiba csúszott az utolsó passzokba, így nem alakult ki igazán nagy helyzet. Egészen a 12. percig, amikor Armin Music kapott labdát a bal szélen, és nagy erővel, laposan a hosszú alsóba lőtt (1-0).

Egy perccel később Denis Rizvanovic kapott nagyszerű labdát, és a kifutó kapus fölött a kapu közepébe emelt (2-0). Nem sokkal később a Murexin saját térfelén labdát veszített, majd a társának segíteni igyekvő Armin Music lábán megpattanva a lövés Lekics kapus mellett a hosszú sarokba vánszorgott (2-1). Szépített a klagenfurti csapat, de még ekkor sem lehettek vérmes reményei a folytatást illetően. Nem úgy a második félidő elején, amikor egy szabadrúgás-kombinációt nagyon jól hajtottak végre, és végül egy újabb megpattanó lövéssel egyenlíteni tudott (2-2).

Ekkor felgyorsultak az események, mindkét fél kapkodni kezdett, így a Murexin és a Klagenfurt előtt is adódtak kisebb-nagyobb lehetőségek, amelyek vagy a kapusokban haltak el, vagy nem is találtak kaput. Néhány perccel később egy magyar kombináció után Egle László játszotta a labdát a tisztán álló Joó Bálint elé, majd elvitte a védőket, így Joó már csak a kapussal állt szemben, és nem okozott gondot neki, hogy a kirepülő hálóőr alatt újra vezetéshez juttassa csapatát (3-2).

Sajnos a játékvezetők ezen a napon sem álltak a helyzet magaslatán, így gyorsan gyűltek a bécsújhelyi faultok, és Fogarasi későn indított szerelési kísérlete elég volt ahhoz, hogy a bírók megbüntessék René Gaida csapatát. A tízméteresnél Lekics jobbra, a labda balra ment, így ismét egyenlő volt az állás (3-3). Nem sokkal később azonban Rizvanovic újra vezetéshez juttatta csapatát (4-3). Klagenfurti időkérés után mentek neki a csapatok az utolsó három percnek, amely során a Murexinnek a faultokra kellett figyelnie, közben pedig stabilan védekeznie.

Ez sikerült is egy darabig, hiszen csak távoli lövések érkeztek Lekics József kapujára, azokat pedig minden esetben hárítani tudta a magyar játékos. Egy perccel a vége előtt kontrát indított volna a Murexin, azonban Armin Music vállal ütközött egy klagenfurti játékossal, és a játékvezetők ezt a megmozdulást is szabálytalannak ítélték. Újabb büntető, aminél ezúttal jó irányba indult Lekics, és bele is tudott érni a nagy erejű lövésbe, azonban a labda így is a kapuban kötött ki (4-4).

Nem egészen egy perc volt már csak hátra, és a Murexin támadásai folyton elhaltak a betömörülő klagenfurti védelemben. Tizennégy másodperccel a vége előtt Egle végezhetett el oldalberúgást, amit Joótól vissza is kapott, majd egy nagyszerű mozdulattal megverte a vele szemben álló védőt, és középre adta a labdát Rizvanovicsnak, aki hat másodperccel a végső dudaszó előtt befordult, és a kapu közepébe lőtt (5-4). Óriási volt az öröm René Gaida csapatánál, és nagy szomorúság a végig szimpatikusan küzdő és jól játszó Klagenfurtnál. Úgy tűnt, hogy a Murexin Allstars továbbra is tapad a Schwaz csapatára.

A második meccs azonban nem úgy alakult, ahogy a magyarok tervezték. A szívós Vienna Calcio már a Ligakupában is megtréfálta a bécsújhelyi csapatot, és most is stabilan kezdte az összecsapást. Mindkét együttes a védekezésre helyezte a hangsúlyt, és nem engedte kontrázni az ellenfelet. Az első két lehetőséget mégis a Murexin dolgozta ki, de Denis Rizvanovic kétszer sem tudta az üres kapuba juttatni a labdát. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, egy kontra után – amelyet egy szép kényszerítő koronázott meg – megszerezte a vezetést a Vienna Calcio.

Erre a meccsre az egész Murexin nagyon dekoncentráltan jött ki, ezért a támadásokba sok hiba csúszott, a legnagyobb ziccerek is mind a kapu mellé mentek, vagy a bécsiek kapusa védett bravúrral. A szünetben megpróbálta megnyugtatni csapatát René Gaida, azonban a második félidő elején újabb gólt szerzett az ellenfél, így nagyon nehéz helyzetbe sodorta a Murexin csapatát. A bécsújhelyiek próbálták felpörgetni a játékot, és Daniel Mandl révén sikerült is szépíteniük nyolc perccel a vége előtt (1-2). Egy perc múlva egy rossz lövés után gyors kidobással indult a Calcio, Admir Music nem lépett közel a mellette álló támadóhoz, aki elé behullott a labda, majd a kilépő Lekics fölött a kapuba emelt (1-3).

Néhány percig próbálkozott még a Murexin teljes létszámban, azonban ez nem hozott eredményt, így René Gaida vészkapusként Joó Bálintot küldte a pályára. Hosszasan adogattak a vendégek, de sokszor sikerült kipöckölnie a labdát a hazai csapatnak. Egy újabb hosszabb labdajáratás után azonban Armin Music nagyszerű labdát adott Fogarasi Csabának, aki közelről nem kegyelmezett, és visszahozta a reményt az utolsó másfél percre (2-3).

A következő támadásnál hasonlóan jól sikerült megmozgatni a hazai védelmet, de most Fogarasi későn reagált a passzra, és már csak az oldalhálót találta el. A Murexin becsülettel próbálkozott, de nem játszott jól, és a szerencse sem állt a csapat mellé, sőt néhány másodperccel a vége előtt kettő az egy ellen indítottak támadást a hazaiak, Lekics kapus zárta a labdás oldalt, azonban a hosszúra már nem értek vissza a társak, és az átemelt labdát az érkező hazai támadó a kapuba fejelte, ezzel eldöntve az összecsapást (2-4).

Ezzel a vereséggel az is eldőlt, hogy hét mérkőzéssel a bajnokság vége előtt már nem a Murexin kezében van a saját sorsa, hiszen hiába nyerné meg az összes meccset, ha a Schwaz nem veszít több pontot, akkor is kettővel a magyarok előtt végez. Így a bécsújhelyi csapatnak abban is bíznia kell, hogy a még szintén esélyes Stella Rossa, vagy esetleg mostani legyőzője, a Vienna Calcio elkapja a tiroliakat. A bécsújhelyiek azonban biztosan nem adják olcsón a bőrüket, és az újévben hátralévő hét meccsüket mindenáron megpróbálják megnyerni. Meglátják, ez mire lesz elég, de idén nagyon kiegyensúlyozott az élmezőny, így még nem írnánk le a Murexin csapatát.

A forduló összes meccsének jegyzőkönyvét és az edzői nyilatkozatokat megtalálják ide kattintva!

A Murexin legközelebb január 11-én lép pályára Innsbruckban, ahol rögtön egymásnak feszül a Schwaz csapatával, amely azonban már január első hétvégéjén pályára lép Bécsben a Stella Rossa ellen. Addig René Gaida edző és csapata próbál jól felkészülni az előtte álló nehéz januárra, és utolsó lendületével begyűjteni a klub történetének harmadik bajnoki aranyérmét.

Olvasói sztorik