Futsal

Már nincs veretlen csapat Ausztriában

A magyarokkal megerősített bécsújhelyiekkel biztosan számolni kell az osztrák bajnoki címért zajló csatában.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

A magyarok számára is folytatódott az osztrák élvonalbeli teremlabdarúgó-bajnokság, amelyről a Rangadó.hu olvasói Lekics József jóvoltából olvashatnak részletes beszámolót.

Az első forduló két győztes meccsét követően a második körben szabadnapos volt a bécsújhelyi Murexin Allstars csapata. Ebben a körben egy igazán említésre méltó esemény történt: a tavalyi ezüstérmes Futsal Schwaz csapata 5-2-re legyőzte a bajnok Stella Rosát. Ez egyben azt is jelentette, hogy a harmadik fordulóban két hibátlan csapat találkozott Bécsújhelyen…

November utolsó hétvégéjén az 1. FC Murexin Allstars Wiener Neustadt csapatára három mérkőzés várt, amelyek közül egyik sem ígérkezett könnyűnek. A magyar játékosokkal megerősített együttes azonban a legjobb keretével vághatott neki a hármas megmérettetésnek.

Az első meccsen a tavaly csak adminisztratív úton bennmaradó Innsbruck volt az ellenfél, amely a tavalyi rossz szereplés után váltott, és játékosai immár csak a teremlabdarúgással foglalkoznak, ez meg is látszik a teljesítményükön. A mérkőzés elején René Gaida edző csapata vette kézbe a játék irányítását, azonban a nagyszerűen védekező vendégek nem engedtek nagy helyzeteket, a kiszorított lövéseket pedig biztosan fogta az Innsbruck kapusa. A negyedik percben aztán jött a hidegzuhany a hazaiaknak, mert egy eladott labda után kontráztak a vendégek, és a kijátszott akció végén Lekics József kapus mellett a hosszú sarokba gurították vezető góljukat (0-1).

Ezután még jobban felpörgött a házigazda, és Egle László, valamint Milos Andrejics vezetésével sorra dolgozta ki jobbnál jobb helyzeteit, amelyek ekkor még kimaradtak. Hátul a kisebb bizonytalanságok ellenére Lekicsnek csak kisebb védeni valói voltak. A hosszú kispad miatt felpörgette a játékot a bécsújhelyi csapat, és várható volt, hogy a fiatal vendégek nem fogják bírni ezt a tempót. A félidő végéhez közeledve meg is lett ennek az eredménye, először Milos Andrejics, majd Admir Muszics nagyszerű passzából Egle László volt eredményes, így René Gaida csapata egygólos előnnyel fordult (2-1).

A második félidőre még jobban összekapta csapatát az edző, és teljesen átvette az irányítást a házigazda. Védekezésben Joó Bálint, Walter Lichtenwörter és Daniel Englisch is sokszor szerelt nagyszerű ütemben, illetve a két visszatérő, Armin és Admir Muszics is jól illeszkedett a gépezetbe. A Murexin folyamatosan dolgozta ki a helyzeteket, miközben Lekics Józsefnek alig akadt dolga. Előbb Milos Andrejics, majd mindkét Muszics-testvér betalált a kapuba, és René Gaida át is állt az öt a négy elleni játélra, ahol Joó Bálint vette fel a kapusmezt, és furcsa módon eladott labdák után sem cserélte vissza hálóőrét a hazai csapat.

Ebben az időszakban a két labdabiztos, de eddig keveset játszó játékos Dejan Jurkics és Fogarasi Csaba is a pályára került, így biztosan tudta tartani a labdát a hazai csapat. Ekkor már nem volt annyira lelkes az Innsbruck, mint a mérkőzés elején, ezért előbb Egle László, majd Denis Rizvanovics is bevette a vendégkaput, és hiába kapott egy eladott labda után gólt a tavalyi bronzérmes, a mérkőzés végére még Egle Lászlónak is volt egy újabb helyzete, amit a magyar támadó hidegvérrel ki is használt. A nap első meccsét tehát 8-2-re nyerte meg a Murexin Wiener Neustadt csapata, és elmondható, hogy mindenki hozzátette a magáét a sikerhez. Kiderült, hogy idén elég erős és bő kerettel rendelkezik René Gaida, ami megfelelő cserékkel olyan szinten tudja tartani a mérkőzések tempóját, amit a többi csapat nem bír Ausztriában.

A második meccsen az a Futsal Schwaz volt az ellenfél, amely tavaly Bécsújhelyen csúnyán megverte Lekicséket, illetve idén még nem vesztett pontot. Bár a szombati első meccsen a Dynamo Triestingtal ellen csak nagy hajrával, 5-2-ről fordítva nyert 8-6-ra.

A mérkőzést mindkét csapat nagyon idegesen kezdte, sok volt az eladott labda, és nem igazán alakult ki helyzet, mígnem egy kényszerítő után a Schwaz támadója szemben állt Lekics kapussal, aki óriási bravúrral hárította a ziccert. Ebből kontrázhatott a hazai csapat, amit Denis Rizvanovics váltott gólra (1-0). Ezután nyugodt labdatartásra törekedett a hazai csapat, ami olyan hosszúra sikerült, hogy a végén egy figyelmetlenségből újra hazaadták a labdát, és így közvetett szabadrúgáshoz jutottak a vendégek, amit ki is használtak, és a szétnyíló sorfal között a kapuba bombáztak (1-1).

Ezután újra ideges játék kezdődött, de nagy tempóban játszottak a csapatok. Hiába vezetett azonban Milos Andrejics góljával újra a hazai csapat, egy kavarodás után ismét egyenlítettek a vendégek (2-2). Kezdődött minden újra. Egle László és Joó Bálint sora is nagyot küzdött a vendégekkel, de a helyzetek rendre kimaradtak, mindkét oldalon jól zártak a védelmek, és kapusok is fogták ebben az időszakban a lövéseket, mígnem fél perccel a vége előtt Armin Muszics átvette a vezetést a hazaiaknak. A középkezdés után rögtön nagy elánnal indult a vendégcsapat, és a megmaradt húsz másodperc végére, pont a dudaszóra sikerült egyenlítenie, ami kicsit megtörte a hazai csapatot (3-3).

A második félidőben a Murexin kicsit elaludt a kezdésnél, és a vezetést is megszerezte a vendégcsapat (3-4). Ezután kicsit megzavarodtak a bécsújhelyiek, és a támadásaikba sok hiba csúszott. Sok volt a fault, és kisebb helyzetekig jutottak a vendégek, de Lekics kapus a helyén volt, illetve a védelem is sokszor besegített. Öt perccel a vége előtt egy felpattanó labdára Egle László reménytelen helyzetben a kapussal és egy védővel a hátán ugrott fel, és gyönyörűen átfejelte a kapust. A labda a hálóba kötött volna ki, de a csapatkapitány, Daniel Englisch még a biztonság kedvéért beljebb terelte (4-4).

Ezután egyre paprikásabb lett a hangulat, és a hazaiak az ötödik szabálytalanságukat is megszerezték, így a védekezésben figyelniük kellett. A mérkőzés végéhez közeledve először Lekics spárgázott ki egy lövést, majd tíz másodperccel a vége előtt Denis Rizvanovics kiszorított helyzetből bődületes erővel a rövid felsőbe bombázott (5-4). A hazai kispad felrobbant a boldogságtól, hiszen sikerült megverni az egyik legnagyobb riválist, méghozzá érett játékkal, nagyszerűen koncentrálva!

Az utolsó meccsen a szintén veszélyes Triestingtal volt az ellenfél, amely megszorította a Schwaz csapatát. A hazai csapat az előző győzelem után elég fáradtan kezdte a mérkőzést, és a veszélyes vendégek egy kontrából megszerezték a vezetést, majd rögtön egy újabb góllal terhelték meg Lekics hálóját (0-2).

A hazaiak nehezen lendültek bele, de a 11. percben Armin Muszics találatával visszajöttek a meccsbe. Ezután Egle László pillanatai jöttek, de hiába verte meg többször is őrzőjét, nem sikerült a kapuba találnia. Két helyzetnél pedig hiába rántották le a büntetőterületen belül, a játékvezető nem fújt a sípjába. A szünetre tehát 2-1-es vezetéssel vonult a Triestingtal, míg René Gaidának fel kellett ráznia csapatát, hogy megmaradjon a veretlensége a bajnokságban.

A második félidőre nem sikerült összeszedniük magukat a hazaiaknak, és egy gyors kontrából rögtön jött a harmadik vendéggól. Ekkor már látszott, hogy nagyon fáradt a Murexin, ezért az edző Fogarasi Csabát is játékba küldte, aki lendületet is adott a csapatnak, azonban a fölény meddőnek bizonyult, és kicsit későn érkezett a második gól (2-3). Ezután Egle László és Joó Bálint vezérletével próbált még egy találatot begyötörni a hazai csapat, de újabb kontra után Lekics Józsefnek kellett nagyot védenie, hogy meccsben maradjanak a bécsújhelyiek.

A szintén pályára lépő, gólveszélyes Milos Andrejics is hiába próbálkozott, kísérletei elakadtak, és passzai sem jutottak el a jó helyzetben lévő társakhoz. Elöl hiábavaló birkózásba ment át a mérkőzés, amelyet a nagy küzdés ellenére sem sikerült döntetlenre menteniw a Murexinnek, így már nincs veretlen csapat az osztrák bajnokságban, de elmondható, hogy a bécsújhelyiekkel biztosan számolni kell a bajnoki címért zajló csatában.

A harmadik forduló többi mérkőzését december 21-re halasztották, így nem teljes a tabella, amit ide kattintva lehet megtekinteni.

December első hétvégéjén elvileg két könnyű mérkőzés vár a magyarokkal megerősített Murexin csapatára, amelynek egyértelmű célja, hogy az utolsó meccs vereségét feledtessék szurkolóikkal, és két győzelemmel hangoljanak a december 14-i, Stella Rosa elleni örökrangadóra.

René Gaida edző szerint nincs ok a pánikra, a csapat sokkal jobban áll a tabellán, mint tavaly ilyenkor, és egyértelmű esélyese a bajnoki címnek. A magyar játékosok továbbra is jó teljesítményt nyújtanak, Egle László a mesterlövészek listáján is előkelő helyet foglal el, de mindenképpen még jobb teljesítményt kell nyújtania az egész csapatnak ahhoz, hogy a bajnokság hátralévő meccsein ne legyenek problémák.

A következő forduló mérkőzéseiről szintén jelentkezünk összefoglalóval, és reméljük, hogy magyar és Murexin sikerekről számolhatunk majd be az olvasóknak.

Képgaléria ide kattintva megtekinthető!

Olvasói sztorik