Futsal

Meghízott a futsal királynője?

Nem tudtak gyökeret verni a Rába ETO-ban a nyáron igazolt női teremlabdarúgók.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

„Álomigazolás, Győrbe igazolt a futsalkirálynő!” – ezzel a rendkívül hangzatos címmel jelentette be a Rába ETO idén január legelején, hogy női teremlabdarúgó-csapata leigazolta Miskolcról a tehetséges, 23 éves Csepregi Gabriellát.

A kisalföldiek tavasszal feljutottak az élvonalba, de nem érték be ennyivel, túl merész célokat fogalmaztak meg a jelenlegi szezonra, amit nem tudtak teljesíteni. A bajnoki címre nincs esélyük, a Magyar Kupából is kiestek, ezért több játékosukat elengedik.

Csepregi Gabriella sms-ben tájékoztatott, hogy egy év elteltével is idegennek érzi magát a csapatban, ezért távozni szeretne – mondta Drucskó Zoltán klubelnök. – Tudomásunk és, a zuhanyhíradó szerint jó pénzért Hajdúböszörménybe igazol, most ott van pénz állítólag… Sajnos Csupi szemmel láthatóan megelégedett azzal, hogy Győrbe igazolt egy évvel ezelőtt, és messze nem a tőle elvárható teljesítményt nyújtotta. Szemmel láthatóan magára szedett jó pár kilót. A Dunakeszi elleni kupameccsen négy gólt kaptunk róla. Sajnos megsérült ezen a mérkőzésen, eltört a keze. Reméljük, minél gyorsabban felgyógyul.

Nem Csepregi a győriek egyetlen távozója. A 24 éves Üveges Katalin jelezte, hogy Ausztriában, Grazban szeretné folytatni a nagypályás karrierjét, és mivel Drucskó Zoltán szerint az elmúlt félévben a játékos teljesítménye és edzéslátogatottsága is hagyott némi kívánnivalót maga után, nem gördítettek akadályt a távozása elé.

A klubelnök elmondása alapján a 21 éves Sipos Lilla nagypályás válogatottbeli, és ausztriai elfoglaltsága miatt az elmúlt félévben nagyon kevés edzésen tudott részt venni, így nagyon kevés taktikai elemet tudott elsajátítani ebben az időszakban.

A 22 éves kapus, Nagy Tünde szintén boldogtalannak érzi magát, és távozni szeretne. A klubvezető szerint voltak jobb és rosszabb meccsei. A vetődéssel még mindig hadilábon áll, és a tétmérkőzéseken iszonyú mennyiségű potyagólt szedett össze.

– Sajnos ezt a bajnokságot az ETO elveszítette, és idő előtt kiesett a Magyar Kupából. Mindig is mondtuk, aki nem akar itt játszani, azt elengedjük. Mind a négy lányt jó játékosnak tartjuk, és köszönjük a nálunk töltött időszakot, a további sportpályafutásukhoz sok sikert kívánunk – mondta Drucskó Zoltán. – A továbbiakban is tartjuk magunkat ahhoz, hogy a női csapat játékosait amatőr szerződés keretében kívánjuk foglalkoztatni. A távozók pótlása érdekében a szükséges intézkedéseket megtettük. Megítélésük szerint a tabellán elfoglalt jelenlegi helyezésünket a bajnokság végén is meg fogjuk tudni tartani.

A győriek női csapata a Kiskunfélegyháza és a Debrecen mögött a harmadik helyen áll az NB I tabelláján.

futsal-hungary.hu

Olvasói sztorik