Futsal

Csalódás így kiesni

Dróth Zoltán elmondta, bravúrnak számít legyőzni az ukránokat, de így is sok hibát vétettek.

Kapcsolódó cikkek

Gyorsan szeretnél értesülni a Rangadó.hu híreiről? Csatlakozz hozzánk! Klikk és like a Facebook-on!

Nem sikerült a bravúr a magyar teremlabdarúgó-válogatottnak. A mieink a világranglista nyolcadik helyén rangsorolt ukrán válogatottal mérkőztek meg az Európa-bajnoki pótselejtezőn. Az első mérkőzésen, idegenben 2-1-es vereséget szenvedtek, ezért a visszavágón sajnos kevésnek bizonyult a bravúrosnak számító 5-4-es győzelem.

Dróth Zoltán a Rangadó.hu érdeklődésére elmondta, bár az eredmény önmagában bravúrnak számít, a két mérkőzés összképe alapján csalódott. A Rába ETO kiválósága a soron következő UEFA Futsal Cup-selejtező kapcsán mindenképpen továbbjutást vár, és szeretné, ha elsőként lépne tovább a csapat a csoportból.

– Érez csalódottságot a válogatott kiesése miatt, vagy vigasztaló a második meccsen elért győzelem?
– A két mérkőzés összképe alapján van bennem csalódottság – magyarázta Dróth Zoltán. – A világranglista nyolcadik helyezettje játszott a huszonkilencedikkel, persze ha ezt nézzük, akkor mindenképpen bravúreredményt értünk el. De ahogy alakultak ezek a meccsek, amiatt mégsem lehetünk elégedettek. A saját hibáinkból kaptunk buta gólokat, például négy a három elleni szituációból, ami nagyon ritka a futsalban, akármilyen magasan rangsorolt is az ellenfél. A győzelemnek lehet örülni, de megvolt az esélyünk a továbbjutásra is.

– Sok idő nincs a búslakodásra, hiszen kedden kezdődik a győri UEFA Futsal Cup-selejtező. Milyen eredményre számíthatunk a Rába ETO csapatától?
– Valóban nincs idő szomorkodni, hiszen ahogy visszajöttünk a válogatottól, máris elkezdtük a felkészülést a Bajnokok Ligája-selejtezőre. Egy hetünk van. Mindenképpen a továbbjutás kiharcolása a cél, de jó lenne, ha első helyen tudnánk továbblépni.

– Az ellenfeleket sikerült már feltérképezni?
– A szakmai stáb mindig remekül felkészít minket a soron következő feladatokra, most is biztosan sok videózás vár ránk az edzések mellett. Az ellenfelek közül az Iberia Tbiliszi együttesét jól ismerjük, velük szinte minden évben összehoz a sors a BL-ben. Úgy hiszem, ők lesznek a legnehezebb ellenfél a csoportban, tavaly is a legjobb négyig meneteltek. Személy szerint a másik két csapatot nem ismerem annyira, de belőlük is fel fogunk készülni a rajtig.

Futsal-ünnep lesz Győrben

A klub csütörtöki sajtótájékoztatóján Drucskó Zoltán, a Rába ETO elnöke elmondta, igazi futsal-ünnepet varázsolnak a győri csarnokba. Hozzátette, a következő évben már az elitkör, illetve a négyes döntő rendezési jogát is megpályáznák az új győri sportcsarnokkal.

– A futsal ünnepévé akarjuk tenni az eseményt, így a mérkőzések mellett különböző betétprogramok színesítik majd a rendezvényt – idézi Drucskó Zoltánt az MTI. A Rába ETO elnöke hozzátette, a csapat célja az, hogy az elitkörben is szerezzen legalább három pontot, hiszen ezzel nagy esélye lenne arra, hogy jövőre az első kalapba nyerjen besorolást.

A Rába ETO a következő évben elitkört és négyes döntőt is akar rendezni a készülőben lévő új győri sportcsarnokban. A jövő héten ezért a helyszínen mutatják be az európai szövetség (UEFA) küldöttének a csarnok terveit, s vázolják a rendezés lehetőségeit. Jövő pénteken szakmai napot tartanak a selejtező keretein beül, a csütörtöki szünnapon pedig egy minitornát rendeznek.

Az UEFA Futsal Cup győri selejtezőjének programja:

Október 1. kedd

16.30: Iberia Star Tbiliszi (grúz) – FC Grand Pro Várna (bolgár)

19 óra: Rába ETO – KMF Tango Szarajevó (bosnyák)

Október 2. szerda

16.30: KMF Tango Szarajevo – Iberia Star Tbiliszi

19 óra: Rába ETO – FC Grand Pro Várna

Október 4. péntek

17 óra: FC Grand Pro Varna – KMF Tango Szarajevo

19.30: Iberia Star Tbiliszi – Rába ETO

Olvasói sztorik